Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

7 noviteta koje svi žele u okviru Windows 10 Redstone 3 nadogradnje! (VIDEO)

7 noviteta koje svi žele u okviru Windows 10 Redstone 3 nadogradnje! (VIDEO)

Evo kakve novitete svi korisnici Windows 10 platforme priželjkavaju za Redstone 3 nadogradnju… Što je najbitnije, ovo će Microsoft uzeti u obzir.

Redstone 3 je sledeća velika nadogradnja za Windows 10 platformu. Postoji velika lista unapređenja i noviteta koje svi mi korisnici priželjkujemo, ali ono što ćemo u daljem tekstu navesti je nešto što bi mogli da se izvede i što možemo da očekujemo tokom leta kada Microsoft lansira nadogradnju.

 



Creator Update će biti uskoro lansiran, tako da smo se mi već okrenuli sledećoj velikoj nadogradnji i tome šta bi ona mogla da donese. Budući da smo saznali da će mnoge funkcije koje su planirane za Creator Update nadogradnju biti odložene, onda negde znamo čemu možemo da se nadamo kada je reč o Redstone 3 nadogradnji.

MyPeople

Dakle, ovo je jedna od funkcija koja je odložena sa Redstone 2 za Redstone 3 nadogradnju. Ovoj nadogradnji su se verovatno najviše svi radovali, međutim Microsoft je u zadnjem minutu objavio da će ona ipak biti rezervisana za Redstone 3. Dakle, ovo je nešto što bismo svakako voleli da vidimo u Redstone 3 nadogradnju.

Project NEON

Radi se novom dizajnu koji će pokriti određene elemente Windows 10 platforme. Do sada smo imali prilike da vidimo koncept projekta NEON kada su u pitanju određene opcije i delovi Windows 10 platforme, ali za Redstone 3 bismo volelli da se on proširi na sve elemente.

Mada, bez CShell-a ne verujemo da će se bilo kakva promena dizajna dogoditi…



CShell (Mobile)

Kada već pominjemo CShell, nadamo se da ćemo ga videti kada je Redstone 3 nadogradnja za mobilne uređaje u pitanju. Ovo će doneti znatno poznatije desktom korisničko iskustvo kada se koristi Continuum. Nije poznato još da li će CShell biti dostupan samo na novijim uređajima ili će podržati i starije modele. Ostaje nam da sačekamo Redstone 3 i vidimo…

Horizontalni režim

Voleli bismo da Microsoft konačno uključi horizontalni režim za svoj start ekran kada je Windows 10 platforma za mobilne uređaje u pitanju. Nema sumnje da je ovo jedna od najtraženije unapređenje od strane Microsoft Insider-a.

Za uređaje većeg ekrana, kao što je HP Elite X3 ili Lumia 950 XL, horizontalni režim bi bio veoma koristan i zgodan za korišćenje. Tako da se nadamo da će Redstone 3 donjeti i ova unapređenja.



Bolje sinhronizacija funkcija na računarima i telefonima

Činjenica da noćni režim (redukcija plavog svetla) neće biti dostupan u okviru Windows 10 Mobile Creator nadogradnje nas malo razuverava tu to da se Microsoft trudi da Windows 10 bude jedan operativni sistem za sve uređaje. Ako je noćni režim dostupan za računare, onda bi trebalo da bude dostupan i za telefone. Nekako je i logičnije da ovo bude dostupno na pametnim telefonima, pre nego na računarima. Dakle, i ovo bismo voleli da dobijemo u okviru Redstone 3 nadogradnje.



Plutajući panel sa Cortana asistentom

I ova promena je trebalo da se pojavi u okviru Redstone 2 nadogradnje, ali nije… Microsoft gleda da Cortana asistent postane korisniji tako što će se fokusirati na ono šta se dešava na ekranu uređaja. To znači da će korisnik pomoću nje moći da pretražuje određene stvari dok koristi Microsoft Word program, bez napuštanja programa i bez otvaranja menadžare datoteka. Pametniji Cortana asistent je svakako poželjan uz Redstone 3 nadogradnju.

Pametnija obaveštenja

Ukoliko koristite Windows 10 platformu i na računaru i na telefonu, sa istim nalogom, obaveštenja mogu biti veoma dostadna u određenim momentima… To govorimo jer ona stižu i na oba uređaja, bez obzira da li ste ih već pregledali na jednom od uređaja.

Ono što bi moglo da se promeni je da obaveštenja budu pametnija. Da jednostavno ne dobijamo dupla obaveštenja ukoliko smo ih već pročitali na telefonu ili računaru. Dakle, ako smo na telefonu razrešili određena obaveštenja, ona treba da nestanu i na računaru…