Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Android 8 Oreo dostupan za Nokia 5, a uskoro i za Nokia 6 telefon!

Android 8 Oreo dostupan za Nokia 5, a uskoro i za Nokia 6 telefon!

HDM Global je upravo pustio Oreo nadogradnju u BETA fazi za Nokia 5 model.

HMD Global je oformio Android beta program za Nokia 8 telefon početkom ove godine. Još tada je kompanija najavila da će se ovaj program proširiti i na ostale modele tokom godne. To obećanje je po svemu sudeći ispunjeno, ali delimično.

 



Nokia 5 model je dobio Android 8 Oreo nadogradnju, doduše u beta fazi, a Nokia 6 model bi takođe trebao da se nađe na listi. Budući da je već kraj godine, a da dva modela nisu i dalje dobili nadogradnju, slobodno možemo reći da HDM Global nije u celosti ispunio obećanje. No, fino je videti da se trude.

 

Da biste dobili nadogradnju potrebno je prijaviti se na HDM Global “Beta Labs” program i uneti sve informacije o svom uređaju. Jednom kada se vaš telefon nađe u bazi, Android 8 Oreo BETA će biti na raspolaganju za preuzimanje. Nakon što se nadogradite postojaće opcija za takozvani “feedback” HDM Global kompaniji koji će se odnositi na to kako zapravo se zapravo nadogradnja ponaša.

Inače, Android 8 Oreo nadogradnja za Nokia 8 telefon je bila nekih mesec dana u BETA fazi nakon čega je prešla uz stadnardni, stabilni “build”. Isto se očekuje i za Nokia 5 model i njegov Android 8 Oreo koji je u BETA fazi.