Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Android uređaji sa malo RAM-a biće primorani da koriste Adroid Go!

Android uređaji sa malo RAM-a biće primorani da koriste Adroid Go!

Imate limitiran budžet, a želite da kupite novi telefon? Međutim, bojite se da će performanse biti veoma loše? Ne brinite, Google možda ima rešenje!

 

Ovih dana velika većina Android uređaja dolazi sa najmanje 4 GB RAM-a ili više. Međutim, postoje određeni Android uređaji nižeg ranga dizajnirani za tržišta u razvoju, koji zapravo imaju manje RAM-a u nastojanju da smanje troškove i učine svoje uređaje pristupačnijima, a čini se da bi Google mogao da unese neke promene koje bi mogle da utiču na njih.



U procureloj kopiji konfiguracije Google-og Android 11 Go izdanja koju su ljudi iz XDA uhvatili, čini se da Android telefoni sa 2 GB RAM-a ili manje možda nisu podobni za prijem ili pokretanje glavnih verzija Androida, kao što je Android 11. To ne znači da će Android uređaji sa nižim RAM-om postati nepotrebni ili zastareli, već će ovi uređaji sada morati da pokreću Android Go.


Ideja koja stoji iza toga je da se spreči da Android korisnici koji imaju malu RAM-u da imaju ograničeno iskustvo kao rezultat hardverskih ograničenja budžetskih telefona. Treba napomenuti da je Google dizajnirao Android Go za uređaje sa 1 GB RAM-a ili manje, ali oni nikada nisu postavljali zahtev da ovi uređaji koriste Android Go, prepuštajući proizvođačima da odluče koju verziju žele da koriste.

Te bi promene, ako su tačne, sugerisale da bi Google mogao da ga pokuša da sprovede i postavi zahtev. Ovo nije nužno loše jer bi Vam moglo pomoći da doživite bolje korisničko iskustvo čak i na hardveru nižeg ranga.