Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

AVG je objavio izveštaj sa aplikacijama koje najviše opterećuju telefon, troše internet i bateriju!

AVG je objavio izveštaj sa aplikacijama koje najviše opterećuju telefon, troše internet i bateriju!

Lista koju je AVG objavio je sasvim opravdana ali to ne znači da je lako odreći se svih tih aplikacija. Evo nekih mogućih rešenja!

Facebook, Spotify i Samsung Security Policy Update servis su najveći krpelji koji nekontrolisano opterećuju performanse naših Android uređaja, troše internet i crpe svu energiju iz baterija naših pametnih telefona i tablet uređaja.

Prema poslednjem izveštaju AVG kompanije koja pruža antivirus usluge preko svojih aplikacija za razne platforme, najgorih pet aplikacija koje nekontrolisano opterećuju telefon, troše internet i “jedu” bateriju su:



TOP 5 Aplikacja koje najviše opterećuju performanse telefona

1. Facebook

2. Spotify

3. Instagram

4. Path

5. Amazon Android

Naravno, ove aplikacije same po sebi ne donose neke greške koje prozrokuju ovaj problem već su krosnici najčešći razlog zbog čega su one na listi aplikacija koje najviše opterećuju performanse telefona. Stoga nam je i logično da je tokom božićnih praznika Amazon visoko rangiran kao aplikacija koja najviše opterećuje telefon.



TOP 5 Aplikacja koje najviše triše internet preko telefona

Što se tiče aplikacija koje najviše troše internet, situacija je blago drugačija. Obzirom da cela planeta obožava da čita Daily Mail Online, nije ni čudo što se ova aplikacija nalazi kao prva ni listi “krpelja”. Pored Daily Mail Online aplikacije na listi su:

1. Daily Mail Online

2. Tumblr

3. Facebook



4. Instagram

5. Spotify

TOP 5 Aplikacja koje najviše troše bateriju telefona

Vlasnici Samsung telefona su možda najviše pogođeni kada je potrošnja baterije u pitanju. A kako ne bi bili kada su  “Beam” i “Security Policy Update” servisi konstanto aktivni pa čak rade i u pozadini telefona. Evo liste:



1. Beam servis za “Beep 'n Go”

2. Security Policy Updates (Samsung)

3. Facebook

4. Waze Social GPS Maps & Traffic

5. Vault-Hide SMS Pics & Videos

Prema izveštajima AVG kompanije primećuje se da su mnoge igrice u odnosu na prethodnu godinu znatno smanjile procenat koji se odnosio na njihovo opterećivanje telefona. Ipak evo liste koja pokazuje koje su to igrice koje trenutno najviše opterećuju telefon:

1. Hay Day

2. LINE Let's Get Rich

3. Boom Beach

4. Candy Crush Saga

5. Farm Heroes Saga

Moguća rešenja

Dakle šta smo ustanovili iz ovog najnovijeg AVG izveštaja?  

  • Zatim da pripazite koliko vremena provodite na Facebook društvenoj mreži. Ako već ne možete da se kontrolišete onda vam preporučujemo da instalirate znatno lakšu i manje zahtevnu aplikaciju Facebook Lite:
  • >> Kako instalirati Facebook Lite aplikaciju? <<
  • I na kraju proredite igranje igrica i posvetite se igranju društvenih igara sa svojim pravim prijateljima odnosno monopolu ili čoveče ne ljuti se!