Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Cube I10 DualBoot je tablet za koji mnogi smatraju da je odlična kupovina tj. BestBuy! (VIDEO)

Cube I10 DualBoot je tablet za koji mnogi smatraju da je odlična kupovina tj. BestBuy! (VIDEO)

Nismo imali prilike da ga lično testiramo ali smo istraživali gde smo saznali iznenađujuće informacije o njemu. Nismo ni slutili da se radi o brednu za koji cela, mnogoljudna Kina zna!

Cube je itekako poznat na kineskom tržištu kada su tablet računari u pitanju. Šta više, može se reći da se radi o vodećem brendu tablet računara koji radi veoma dobre budžetne DualOS uređaje. Jedan od skorijih proizvoda koji to potvrđuju je Cube I10 tablet.

 



Opremljen Inetl Atom Bay-trail Z3735F četvorojezgranim procesorom i 2 GB RAM-a, Cube I10 DualOS može delovati kao i svaki drugi Windows 10 tablet koji može obavljati neke osnovne zadatke. Ipak ekran dijagonale 10.6 inča potpuno menja perspektivu jer preglednost onoga što radite na njemu dobija novu dimenziju podrazumevajući veću produktivnost.

Tablet Cube I10 ide sa lincenciranim Windows 8.1 operativnim sistemom i besplatnim Office 365 paketom što je u samom početku ogroman plus, da ne govorimo o detaljnijim karakteristikama. Njegova cena od 115 evra ga definitivno smešta u kategoriju “najisplativija kupovina” (eng. bestbuy).

Cube I10 karakteristike:

• OS: Android 4.4.4 & Windows 8.1 (Dual Boot)

• Ekran: 10.6 inča IPS, 10 tačaka multidodir, IGZO

• Rezolucija: 1366 x 768 (16:9)

• CPU: Intel Atom Baytrail-T Z3735F četvorojezgrani procesor takta 1.33GHz – 1.8GHZ



• GPU: Intel HD Graphic Gen7

• RAM / ROM: 2GB / 32GB

• Moduli: WiFi: 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, OTG

• Kamera: 2MPx zadnja, VGA prednja.



• Baterija: 6,600 mAh

• Konektori: TF Card Slot, SIM Card Slot, USB 2.0, MicroUSB, 3.5 mm audio izlaz, 2.5 mm DC konektor za punjač.

• Težina i veličina: 580g / 281.2*176*9.85mm



Ovaj tablet smo prvi put spazili pre nedelju dana gde nas je GearBest zamolio da napišemo naše mišljenje o njemu. Shodno tome sproveli smo istraživanje gde smo uhvatili nekoliko beleški. Sve informacije koje smo našli ukazivali su na jedan veoma dobar tablet, a kada smo videli recenziju na XDAdevelopers sajtu onda nam je sve bilo jasno.

Sa svojim razmerima, Cube I10 se dobro uglavio u kategoriju tankih tablet računara koji imaju veliku dijagonalu. Recimo, Acer ICONIA W700 dva milimetra deblji od Cube I10.

Kao što smo spomenuli, ekran je dijagonale 10.6 inča, tipa IPS. Što se ivica oko njega tiče one su poprilično široke što, ako izuzmemo estetiku, doprinosi lakšem korišćenju. Sa prednje strane je takođe i VGA kamera za Skype i kapacitativni Windows taster.

Sa gornje strane Cube I10 tableta se nalaze tasteri za manipulaciju tona i taster za otključavanje, dok su konektori i slotovi locirani na levoj strani tableta. Dakle, sa leve strane se mogu naći USB 2.0, MicroUSB, MiniHDMI 3.5mm audio izlaz, 2.5mm konektor za punjenje i MicroSD slot koji ima poklopa.

Većina budžetnih tablet računara ima plastično kućište zarad niže prodajne cene. Ipak, Cube I10 je razbio tu monotoniju koja vlada među jeftinijim, dobrim tablet računarima gde dolazi sa zadnjom metalnom maskom koja se često viđa na premium uređajima. Nepoznat nam je razlog zašto se Cube odlučio za skuplju šasiju za I10 ali opet zaslužuju pozdrave za velikodušnost i ambiciju.

Kad već govorimo o zadnjoj strani Cube I10 tableta, dodaćemo da se pozadi nalazi brending štampa, 2 MPx kamera i stereo zvučnici.

Pretpostavljamo da znate šta znači DualOS uređaj, zar ne? Da podsetimo, to su uređaji koje pokreće i Android i Windows operativni sistem, u ovom slučaju KitKat 4.4 i Win 8.1.

Što se performansi tiče, sa XDAdevelopers sajta navode da Cube I10 “oduševljava” prosečnog korisnika. Rekli smo oduševljava jer Cube I10 pruža malo više od proseka. Igranje igrica je svakako moguće, što se tiče nekih najpopularnijih Android igračkih naslova, moguće ih je pokrenuti i igrati ali dešava se framedrop tu i tamo. Windows može da pokrene igrice kao što je Need for Speed Carbon ili GTA San Andreas, što je po nama sasvim ok.

Ipak, Cube I10 je najviše namenjen da odigra ulogu Android tablet računara za zabavu i Windows LapTop-a za potrebe posla, obzirom da ima konektor sa 5 pinova za fizičku tastaturu. Njegove prednosti su pre svega cena, koju GearBest održava najniže moguće, dijagonala ekrana, metalna šasija, USB u punoj veličini, HDMI, DualOS i još mnogo toga. Sa druge strane, nedostaci su mu malo slabija rezolucija, slabija baterija i grejanje (brzo se zagreje.)

Nadamo se da vam je ovaj tekst objasnio zašto Cube I10 smatraju kao jedan od BestBuy tablet računara. Ako jeste i ako želite da ga poručite, GearBest je pravo mesto za to zato klikom na baner ispod posetite njihovu web prodavnicu.