Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Cube iWork 12 je povoljna alternativa Microsoft Surface tableta! (VIDEO)

Cube iWork 12 je povoljna alternativa Microsoft Surface tableta! (VIDEO)

Potpuno metalan tablet od 12 inča kojeg porkeće i Windows, i Android, je po našem mišljenju odlična stvar. Pride, njegove karakteristike nisu uopšte naivne! 

Microsoft Surface, bilo koje generacije, je odličan uređaj, pre svega zbog svoje kompaknotsti i odličnom dizajnu, a kasnije i zbog svojih moćnih performansi. Malo je sličnih tablet računara na tržištu. Ipak, postoje tablet računari koji u nekim segmentima podsećaju na njega.



Cube iWork 12 je upravo taj tablet. Dizajn ovog “kineza” je veoma sličan Microsoft Surface tabletu, a najviše zbog zadnje stranice koja se može odvojiti i poslužiti kao stalak. Windows 10 je takođe ono što im je zajedničko, stim da Cube iWork 12 pokreće i Android 5.1 što ga čini DualOS uređajem. Unutrašnjost Cube iWork 12 tableta se nikako ne može porediti sa Microsoft Surface tabletom. Međutim, karakteristike iWork 12 uopšte nisu naivne.

Cube iWork 12 ima vividni IPS FullHD ekran, dijagonale 12.2 inča, a to znači da je odnos slike 16:9. Ispod ekrana se nalazi Intel Atom X5 čipset koji podrazumeva četvorojezgrani procesor takta 1.8 GHz. U pitanju je novija generacija procesora i grafike koje garantuje fluidno korišćenje tableta u različitim okolnostima. Dakle, Intel grafički čip osme generacije, sa 12 EU jezgra, može da pruži znatno bolje iskustvo u odnosu na prethodnu, sedmu generaciju. Shodno tome, moguć je pregled 4K video zapisa, bez grešaka i zastoja. A budući da ovaj tablet ima HDMI izlaz, onda ga vrlo lako i brzo možete povezati sa TV-om ili monitorom.

Cube iWork dolazi sa 64 GB interne memorije koja može biti proširena putem MicroSD kartice do 128 GB. Tu je 4 GB RAM-a za odličan multitasking, kako na Android platformi, tako i na Windows 10 sistemu.

Moramo da se vratimo ponovo na dizajn ovog tableta i spomenemo da je kućište napravljeno od metala koji se koristi za izradu karoserije aviona. Dakle, radi se o sofisticiranom dizajnu koji neverovatno podseća na Microsoft Surface tablet, te zbog izbora materijala pri izradi, te zbog stalka. Naime, zadnja maska ima jedan deo koji mi volimo da nazovemo “nožicom” jer se on može odvojiti od tableta tako da posluži kao stalak. To je super jer pomaže pri korišćenju tableta. Pride, zahvaljujući “nožici” ne morate kupovati posvećene tastature da bi ovaj tablet služio kao laptop. No, kao i svaka “nožica” i ova se verovatno lako može slomiti nepažnjom. Kada Microsoft to nije uspeo da izbegne, ne verujemo ni da je Cube uspeo sa svojim iWork 12 tabletom. Znači, budite oprezni sa tim ukoliko rešite da ga kupite.



Ovaj stvarno nudi mnogo toga za 234e koliko on košta. Detaljnije karakteristike i više informacija o nejmu možete pogledati klikom na “KUPI” baner koji priložen ispod, gde između ostalog možete i da ostvarite kupovinu.