Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Da li će iOS 9 dobiti ovaj fenomenalni notifikacioni centar? (VIDEO)

Da li će iOS 9 dobiti ovaj fenomenalni notifikacioni centar? (VIDEO)

Pogledajte kako bi novi notifikacioni centar izgledao kada bi usvojio predlog mladih dizajnera koji govore u ime Apple korisnika putem svog video koncepta.

Apple iOS 8 notifikacioni centar je barem teoretski fenomenalan, ali se u praksi pokazalo da je on potpuno zamršen. Naravno, to ne mora da bude slučaj i na iOS 9, jer nam novi video koncept koji dolazi od "Mobile Creative"-a iz Stokholma nam pokazuje notifikacioni centar u potpuno drugačijem svetlu koji svi priželjkuju. U video konceptu koje smo vam priložili se nigde ne pominje da je ovo deo iOS 9 nadogradnje koja se očekuje, međutim primećuje se želja kreatora da Apple primeti njhov predlog kako bi se u novom iOS-u našao ovaj unapređeni notifikacioni centar.

Najveća promena koja se primećuje je estetska i balgo funkcionalna. Umesto alarmiranja za svaku pojedinu notifikaciju koja se nalazi na beskrajnoj listi, iOS 9 bi doneo promene koje bi te notifikacije grupisale po aplikaciji. Svaka aplikacija bi dobila svojevrsno obojenen red u notifikacionom centru, a dodirom na njega bi se dobio prošireni uvid svih nepregledanih obaveštenja aplikacije. Već odatle bi se moglo, uz nekoliko dodatnih koraka, odgovoriti direktno na poruku ili obaviti neke druge aktivnosti. Izgleda da bi pozajmljivanje i kombinovanje nekih Android funkcija sa Apple-ovim bio veoma dobar potez.



Prema svim informacijama koje smo mogli da prikupimo, iOS 9 će doneti pre svega rešenja za greške u radu i zakrpe za pojedine sigurnosne propuste. Premda, imamo osećaj da će se ipak pojaviti nekoliko novih funkcija koje će ova rešenja i zakrpe baciti u senku. Trenutno se korisnici najviše nadaju promeni notifikacionog centra, ostaje nam samo da vidimo da li Apple osluškuje svoje korisnike.