Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Evo kada i koji će Huawei i Honor telefoni biti nadograđeni na EMUI10!

Evo kada i koji će Huawei i Honor telefoni biti nadograđeni na EMUI10!

Do kraja 2019. godine, preko 10 Huawei / Honor telefona ćebiti nadograđeni na najnoviji Android 10 operativni sistem. Evo kada će oni tačno biti nadograđeni, koji to tačno modeli, a i to kada će ostali uređaji moći da računaju na nadogradnju.

Huawei je ne IFA konferenciji prikazao “slide” koji nam praktično govori kada će i koji Honor i Huawei telefoni dobiti nadogradnju na najnoviji Android operativni sistem, zajedno sa najnovijim EMUI10 korisničkim izgledom.

 



Moramo istaći da nas je iznenadilo koliko su se stvari promenile kada je reč o adaptiranju zvanične, čiste Android verzije koju Google predstavi za uređaje koji imaju neki svoj “UI” tj. korisnički izgled. 

Ranije je se čekalo i po 7-8 meseci na adaptaciju, pa čak i godinu dana. A sada, nakon samo par dana od zvaničnog lansiranja Android 10 operativnog sistema, mi već imamo nekoliko telefona, različitih brendova, koji su dobili nadogradnju. To su Essential Phone, Xiaomi Redmi K20 Pro i OnePlus 7 Pro modeli.

Ipak, mali je broj korisnika koji ima baš ove modele. Samim tim, sasvim je logično da se pitamo kada će neki Huawei telefoni dobiti nadogradnju budući da pola planete koristi telefone ovog brenda.

Pa… Situacija je sledeća. Ako izuzmemo Huawei Mate 30 model, koji će za desetak dana biti predstavljen i koji će već iz kutije doći sa Android 10 operativnim sistemom, onda slobodno možemo reći da su Huawei P30 i P30 Pro prvi modeli koji će dobiti nadogradnju, ali u novembru mesecu, 2019. godine. A do kraja godine će čak još 7 modela biti nadograđeni što je impozantan podatak. 

Kako bi hronologija bila jasnija, prilažemo vam listu datuma i modela Huawei / Honor telefona koji će dobiti nadogradnju Android 10 uređaja.

Novembar | 2019



- Huawei P30

- Huawei P30 Pro

Decembar | 2019

- Huawei Mate 20



- Huawei Mate 20 Pro

- Huawei Mate 20 RS

- Huawei Mate 20 X



- Honor 20

- Honor 20 Pro

- Honor View 20

Mart | 2020

- Huawei P30 Lite

- Huawei P20 

- Huawei P20 Pro

- Huawei P20 Lite

- Huawei Mate 10 

- Huawei Mate 10 Pro

- Huawei Mate 10 Lite

Jun - Decembar | 2020

- Drugi Huawei i Honor telefoni

Ono što treba da imate na umu je da se i dalje ne zna da li će nadogradnja na Android 10 verziju biti omogućena za sve uređaje. Znamo da će je dobiti uređaji iz pojedinih regiona, ali usled konflikta Kine sa S.A.D. to je praktično i dalje znak pitanja.