Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Evo kako Android P izgleda na Xiaomi Mi Mix 2S telefonu?

Evo kako Android P izgleda na Xiaomi Mi Mix 2S telefonu?

Google je ovaj put omogućio nekim drugim telefonima da probaju Android P Beta, iako to nisu Pixel, Nexus ili Android One uređaji. Evo kako novi Android P Beta izgleda na Xiaomi Mi Mix 2S modelu!

Google je nedavno zvanično lansirao Android P Beta verziju. Ono što je novo i vrlo uzbudljivo je to što je Android P Beta dostupan odmah za neke uređaje koji nisu pod pokroviteljstvom Google-a. Dakle, osim Pixel i Nexus uređaja, u Android P Beta program su ušli i Sony Xperia XZ2, Xiaomi Mi Mix 2S, Nokia 7 Plus, Oppo R15 Pro, Vivo X21, OnePlus 6 i Essential PH1 telefoni. To znači da svi navedeni modeli telefona mogu ovog momenta da probaju novi Android P Beta sistem.

 



U današnjem tekstu želimo da vam pokažemo kako novi Android P Beta izgleda na Xoami Mi Mix 2S telefonu. Prvo što se primećuje je da to da se radi o Android verziji koja je u celosti čista. Znači, bez bilo kakavih dodatnih korisničkih izgleda. Sve je u celosti AOSP.  

Uz Xiaomi Mi telefone, izuzevši Mi A1, uvek dolazi MIUI korisničku izgled. Sa Android P Beta verzijom to nije slučaj. Da se razumemo, samo Android P Beta verzija za Mi Mix 2S dolazi bez MIUI. To ne znači da finalna verzija Android P Beta sistema, odnosno Android 9, neće doći sa MIUI. Ne treba da se nadate jer Xiaomi ne odustaje od MIUI i to je zvanična informacija. Kompanija je izjavila da neće ponuditi svoje modele sa čistim Android operativnim sistemom, već uz MIUI. Naravno, oni modeli koji učestvuju u Google One programu će ipak ići bez MIUI.

Ok, verovatno se mnogi od vas pitaju, “pa čemu onda ovaj Android P Beta kada ne možemo očekivati zvaničnu “stock” verziju za Xiaomi Mi telefone?” Odgovor je zapravo vrlo jednostavan: kako bi programeri koji planiraju da prave Android P aplikacije mogli da imaju test uređaje koji nisu toliko skupi. Barem ne kao Pixel XL 2 ili XL 2 Plus.

I naravno da ovu Android P Beta verziju ne možete koristiti zauvek iz milion razloga. Jedan od bitnijih razloga je to što nije stabilan u toj meri da se može koristiti svakodnevno. Primera radi, sekundarna kamera nije u funkciji kod Mi Mix 2S telefona na Android P Beta.



Ako imate Mi Mix 2S, a ipak želite da probate Android P Beta, pridružite se programu na ovom LINKU.