Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Evo kako da hakujete Android 5 telefon i otključate ga bez šifre! (VIDEO)

Evo kako da hakujete Android 5 telefon i otključate ga bez šifre! (VIDEO)

Haker, John Gordon, je pronašao lak način da se zaobiđe sigurnosna provera na uređajima koje pokreće Android verzija 5.0 ili 5.1 (Build LMY48M)

Generalno, svi mi često koristimo neku od sigurnosnu proveru kad je reč o zaključavanju telefona. Neko se odluči za šablon, neko za PIN, a neko za šifru koja uključuje kombinaciju slova i brojeva.

 



Nažalost, korisnici telefona kojeg pokreće Android 5.0 ili 5.1 (Build LMY48M) nisu baš toliko sigurni ako postave šifru za sigurnosnu proveru. Postoji “magični trik” pomoću kog se može oboriti korisnilčki izgled telefona sa samog zaključanog ekrana i tako otključati telefon bez šifre.

Evo kako “magični trik” funkcioniše:

1. Startujte uređaj i pristupite ekranu za hitne pozive.

2. Unesite bilo koju šifru. Bitno je da šifra bude najduža moguća. Kada ne budete mogli da unosite šifru, kopirajte to što ste do sada uneli i nalepite iznova i iznova, sve dok je to moguće.

3. Na kraju, kada ne budete mogli da kopiranjem unosite šifru, selektujte i kopirajte ono što ste već uneli.

4. Zatim spustite notifikacioni panel i pritisnite taster za podešavanje gde će vas telefon odmah upitati za šifru.



5. U prazno polje gde ponovo treba uneti šifru nalepite prethodno kopirani dugačak unos i sve tako iznova dok je to moguće.

6. U jednom momentu pokrenuće se kamera. Dodirujte blagovremeno na taster za pojačavanje ili utišavanje. Budite strpljivi jer će se u jednom momentu kamera aplikacija naglo zaustaviti i odvesti vas direktno na početni ekran telefona.

Pogledajte video koji potvrđuje sve što je navedeno: