Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Evo kako da uključite svetlo, promenite intezitet ili boju osvetljenja putem telefona!

Evo kako da uključite svetlo, promenite intezitet ili boju osvetljenja putem telefona!

Napravite romantičnu atmosferu ili jednostavno sebi omogućite prijatnije i ugodnije osvetljenje na svom poslu ili u svom domu. Evo šta vam je potrebno da to ostvarite!

Zar nije cool kontrolisati sijalice, i uopšte osveljenje u svom stanu, pomoću pametnog telefona ili tablet računara? Nama jeste. Međutim, verovatno mnogi korisnici pametnih telefona nemaju informaciju gde sebi mogu da obezbede kompatabilne, pametne sijalice po povoljnim cenama.

 



Ok, znamo da je naslov malo diskutabilan. Međutim, da smo napisali “evo gde kupiti pametene sijalice” možda vas ne bi motivisali da pročitate nešto više o njima, saznate kako se koriste i gde ih je moguće kupiti, naravno po povoljnim cenama.

Prvo da razjasnimo u čemu je štos sa njima. Postoji raznih pametnih sijalica. Neke imaju mogućnost menjanja boje. Neke se mogu podešavati da neizmenično menjaju intezitet osvetljenja.  Pojedinim sijalicama možete sami odrediti nivo osvetljenja i daljinski ih uključivati i isključivati. To su neke osnovne funkcije jedne pametne sijalice. U zavisnosti od modela i proizvođača, te sijalice imaju određen skup pomenutih mogućnosti. Mada, postoje i one koje pružaju sve ovo. One se putem bluetooth modula povezuju sa telefonom gde kasnije putem aplikacije možete da kontrilišete njihovim mogućnostima.

Sledeće što treba da znate, da one nisu baš tako skupe kao što se pretpostavlja. Doduše, kod nas ih pojedini preprodaju po višim cenama, ali kupvina kod takvilj ljudi, i u tim prodavnicama, nije jedini izbor. Primera radi, gomila kineskih prodavnica u svojoj ponudi ima veiliki broj različitih pametnih sijalica. Raspon cena se proteže od 5$ pa sve 40$. Naravno, u zavisnosti od toga šta preferirate, cena sijalice varira. Uglavnom, prosečne pametne sijalice, sa nekoliko zanimljivih funkcija, koštaju između 10 i 15 dolara. Ako malo bolje razmislite, pa to i nije toliko skupo. Primera radi, pojedini te sijalice kod nas tri puta skuplje prodaju. No, ako vam to nije dovoljan argument, možda jeste to da ove sijalice takođe štede energiju a nisu preterano skuplji od onih štedljivih. Zašto biste kuili štedljivu sijalicu za 6$ kada možete da kupite pametnu za 8$.



Kao što smo spomenuli na početku, pametne sijalice se koriste putem telefona. Neke malo jeftinije sijalice koriste bluetooh modul kako bi se povezale sa telefonom, a pojedine koriste WiFi. Sve u svemu, da biste mogli da iskoristite njen ceo potencijal, potrebno je preuzeti odgovarajuću aplikaciju i upoznati se sa njom. Uglavnom, te aplikacije pružaju mogućnost da prevlačenjem prsta preko trake sa prekidačem podesite nivo osvetljenja. Ili da dodirima po pojedinim prekidačima aktivirate različite profila. Naravno, putem telefona daljinski uvek možete isključiti ili iključiti sijalicu. Ovo je veoma zgodno u situacijama da postavite neki komad nameštaja preko prekidača, odnosno na strani zida gde je prekidač.  Umesto da menjate mesto prekidaču, 15$ je lakše, bezbednije i ipslativije rešenje.


Naš savet vam je da pogledate ponudu GearBest.com prodavnice pre nego što udustanete od ove ideje. To govorimo jer je dostava paketa besplatna, a carina se ne naplaćuje jer je paket ispod 50€ vrednosti. Zašto da kupujete u obližnjoj radnji po tri puta skupljim cenama kada možete da porčutie online, iz fotelje, i za 20-tak dana da preuzmete na kućnoj adresi. Klikom na priloženi “KUPI” baner možete pogledati ponudu i ostvariti kupovinu: