Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Evo koji će to Sony i Huawei telefoni dobiti Android 7 Nougat nadogradnju!

Evo koji će to Sony i Huawei telefoni dobiti Android 7 Nougat nadogradnju!

Kompanije Sony i Huawei su obelodanili listu telefona koji će ipak biti nadograđeni na novu Android 7 Nougat verziju operativnog sistema.

Ok, svi znamo da su Google Nexus i Pixel telefoni već dobili nadogradnju na Android 7 Nougat, ali šta je sa ostalim telefonima? Svi nestrpljivo čekaju nadogradnju, a oni nestrpljivi su se beć prebacili na CM14 ili neki drugi Nougat CustomROM.

 



>> Kako pretvoriti Samsung Galaxy S7 Edge u Google Pixel telefon? [CustomROM] <<

>> Kako instalirati Android 7.1 Nougat na Samsung Galaxy S4 telefon? <<

>> Kako instalirati Android 7 Nougat na HTC 10? [Verzija za programere] <<

No, što se Sony i Huawei telefona tiče, došli smo do saznanja koji će to modeli biti nadograđeni. Sony primera radi planira da nadogradni 11 modela, a u avgustu mesecu obelodanili listu modela koji će biti nadograđeni:

-Xperia Z3+

-Xperia Z4 Tablet



-Xperia Z5

-Xperia Z5 Compact

-Xperia Z5 Premium

-Xperia X



-Xperia XA

-Xperia XA Ultr

-Xperia X Performance



-Xperia XZ

-Xperia X Compact

Prošlo je oko tri meseca od kako je Sony najavio nadogradnju za ovih 11 modela i evo, već nekoliko modela je već na Nougat-u: Xperia XZ i Xperia X Performance.

Što se Huawei kompanije tiče, oni obećavaju da će nekoliko njihovih premium modela dobiti nadogradnju na Android 7 Nougat sa EMUI 5.0 korisničkim izgledom. Kako su najavili, vlasnici sledećih 4 modela mogu da se nadaju Nougat-u:

-Huawei Mate 8

-Huawei P9

-Huawei P9 Plus

-Huawei Nova/Nova Plus

Nougat slatkiš će prvo dobiti Huawei Mate 8 i Huawei P9, a nakon njih i ostali modeli. Kada je procureo Android 7 Nougat za Mate 8 imali smo prilike da vidimo kako će on izgledati na Huawei telefonima. Kasnije smo se i uverili da će to biti tako jer je Honor 8 dobio nadogradnju i zvanično nas upoznao sa novitetima.