Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Evo koji se telefoni najviše prodaju u Kini! [2017]

Evo koji se telefoni najviše prodaju u Kini! [2017]

Evo koji su to kineski brendovi telefona najprodavaniji u Kini. Ovaj podatak ustvari projektuje zaključak da su to najbolji kineski telefoni prema izboru korisnika najmnogoljudnije zemlje.

U prvoj polovini ove godine, u Kini, prodato je preko 35 miliona telefona! Među najprodavanijim su bili Huawei telefoni sa 8.8 miliona prodatih jedinica što je oko 22% tržišnog udela.

 



Evo fotografije koja pokazuje koji su to najprodavaniji kineski brendovi u Kini. Naravno, izuzeti su Apple, Samsung, Sony i svi ostali brendovi koji nisu kineski.

Kao što vidite, Oppo je jako popularan među kinezima, kao i Xiaomi, Vivo, Meizu, itd. Zanimljiv podatak je da Apple ipak ima dobru prodaju u kini, zajedno sa Samsung kompanijom. Tačnije, čak 11% telefona prodatih u kini su upravo Apple modeli. Samsung doduše nije toliko popularan jer je njihova prodaja slična prodaji Gionee kompaniji.

Ono što je sigurno je da kineski telefoni polako ali sigurno osvajaju planetu! Primera radi, Huawei je pretekao Apple kompaniju prema prodatim uređajima na celoj planeti. A Huawei je, verujemo da ste već znali, kineska kompanija.