Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Evo liste Android 7 Nougat CustomROM-ova za brojne telefone!

Evo liste Android 7 Nougat CustomROM-ova za brojne telefone!

Android 7 Nougat operativni sistem je skorije lansiran. Evo CustomROM-ova koje možete instalirati na vaš telefon i tako pre vremena doći do nadogradnje! Lista je porpilično dugačka…

Oni koji imaju Nexus uređaje, za njih “nema zime”… Međutim šta sa onima koji nemaju Nexus uređaje? Pa… Ne preostaje im mnogo toga! Jedino je CustomROM rešenje, barem dok zvanična nadogradnja ne postane dostupna.

Upravo kod ovog problema do izrađaja dolazi zajednica Android programera. To su mahom mladi ljudi, izrazito talentovani, koji su spremni zarad zabave, uspeha, zadovoljstva i želje da drugima pomognu i naprave CustomROM kako bi omogućili mnogima nešto sasvim novo.



Budući da svi žele da probaju novi Android 7.0 Nougat rešili smo da napravimo listu CustomROM-ova koji su bazirano na njemu. Evo koji su to telefoni koji imaju Android 7.0 Nougat CustomROM.

Sony

Free Xperia Project tim je objavio nekoliko CustomROM-ova koji su generalno probni. Oni rade porpilično dobro, a ako baš želite Android 7 Nougat, onda vas ništa ne košta da pokušate sa instalacijom.

OVDE možete preuzeti AOSP Android 7.0 Nougat za Sony uređaje, a evo liste telefona za koji je urađen CustomROM:

  • Z1 (honami)

  • Z1 Compact (amami)

  • Z Ultra (togari)



  • Z2 (sirius)

  • Z2 Tablet (castor)

  • Z2 Tablet WiFi (castor_windy)

  • Z3 (leo)



  • Z3 Compact (aries)

  • Z3 Tablet Compact (scorpion)

  • Z3 Tablet Compact WiFi (scorpion_windy)



  • Z4 Tablet (karin)

  • Z4 Tablet WiFi (karin_windy)

  • Z5 (sumire)

  • Z5 Premium (satsuki)

  • Z5 Compact (suzuran)

  • X (suzu)

Imajte na umu da nazivi u zagradi označavaju vaš telefon tako da na linku za preuzimanje tražite prema nazivu u zagradi.

Xperia SP

Osim pomenutog CustomROM-a, za Xperia SP postoji još jedan ali sa greškom koja podrazumeva nefunkcionalnost kamera aplikacije da zabeleži video snimak. Više o tom CustomROM-u pročitajte OVDE i ne zaboravite da proverite šta radi, a šta ne.

Xperia M

Isti slučaj je i za Xperia M telefon, stim da njegov alternativni CustomROM ima grešku i sa LED notifikacionom lampicom. Takođe, CustomROM možete preuzeti sa ovog LINKA gde takođe treba da pročitate šta je funkcionalno, a šta ne, pre nego što ga instalirate.

OnePlus One

Ovaj telefon je takođe dobio Android 7.o Nougat CustomROM ali je i dalje pun grešaka. Lepa vest je da se lista grešaka svakodnevno smanjuje te je pametno motriti na ovaj CustomROM. Zabeležite ovaj LINK i pratite tok razvijanja CustomROM-a, možda uskoro postane stabilan.

Android One

Android One je još jedan telefon koji je dobio nezvanični CM14 Aplha CustomROM. Navodno sve je funkcionalno sem kamera aplikacije koja ne može da beleži video zapis, kao i internet putem SIM kartice. CustomROM možete preuzeti na ovom LINKU

Nexus

Neuxs 5

Iako Nexus uređaji dobijaju prvi zvaničnu nadogradnju, Nexus 5 je baš ove godine izgubio podršku Google-a… No, budući da je telefon i dalje inzvaredan, programeri nisu odustali od njega. Već sada imamo nekoliko CustomROM-ova, a prvi koji se pojavio je dibo nekoliko zakrpa u međuvremenu. I dalje nije 100% stabilan, ali brzo ide ka tome, zato smatramo da bi trebalo da motrite na njega. OVDE ga možete preuzeti i probati, ali tek nakon što pročitate koje greške još nisu rešene.

Galaxy Nexus

Zanimljivo je to da Galaxy Nexus takođe ima Android 7 CustomROM i što je najbizarnije, on je možda najstabilniji od svih. OVDE ga možete preuzeti.

Nexus 4

Ni stakleni Nexus 4 nije izostavljen. Doduše, Android 7 Nougat CustomROM za nejga nije potpuno stabilan, ali sa pokvarenom kamera aplikacijom se može živeti. OVDE možete preuzeti CustomROM za Nexus 4.

Nexus 7 (2013)

Nexus 7 iz 2013 godine je takođe na listi i on ima porpilično stabilan Nougat CustomROM. Jedina greška CustomROM-a je to što su snimci u FullHD-u nešto slabijeg kvaliteta. Ništa vas ne košta da probate, a na ovom LINKU ga možete preuzeti.

Samsung

Galaxy Tab S2

Galaxy Tab S2 9.7 je jedan od retkih Samsung uređaja koji je dobio Android 7 Nougat CustomROM. Kako na forumu tvrde, CustomROM ima grešku sa kamera aplikacijom koja više ne radi nego što radi. Ako to izuzmemo, sve ostalo manje, više radi bez značajnih problema. OVDE možete pročitati kako programeri napreduju na CustomROM-u ili ga preuzeti.

Galaxy S4

I na radost mnogih vlasnika Galaxy S4 telefona, Android 7 Nougat CustomROM je dostupan i uveliko funkcionalan. Za sada ne postoje značajne greške, a kako programeri navode “vi ćete im reći” ukoliko se neka greška pojavi. CustomROM možete preuzeti na ovom LINKU gde između ostalog možete pročitati nešto više o njemu.

Xiaomi

Dva Xiaomi telefona su dobila Nougat CustomROM, a jedine greške koje imaju se odnose na beleženje video zapisa, Google Now on Tap i Sat aplikaciju. U pitanju su Mi3 i Mi4 telefoni, a CustomROM možete preuzeti OVDE.

Ostali malo manje poznati telefoni i Android 7 Nougat CustomROM-oviza njih:

Yu Yuphoria - CyanogenMOD 14

Asus Transformer TF300T - Nougat 7 KatKiss ROM

Jiayu S3 - Android 7 Nougat MAD

Jiayu S3 Plus - Android 7 Nougat MAD