Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Evo nekoliko zanimljivih i veoma smešnih načina da sačuvate svoj telefon od krađe!

Evo nekoliko zanimljivih i veoma smešnih načina da sačuvate svoj telefon od krađe!

Ovo jesu smešni načini da se zaštitite od lopova, ali su i veoma praktični u realnom životu! Pogledajte koji su to načini. Možda ih već koristite!

Krađa telefona je veoma česta praksa, pogotovu u zemljama nižeg standarda. Šta mislite zbog čega je tako!? Pa… Svake sekunde milioni korisnika skupih pametnih telefona bivaju izloženi riziku od krađe eksponirajući se. Bilo da je to u kafiću, bilo kod prijatelja, frizerskom salonu, na ulici, u bioskopu i slično. Lopovu je veoma malo potrebno da otme ili krišom uzme telefon i nestane. To je za njih prava poslastica jer se telefoni veoma brzo preprodaju na crnom tržištu, a lako dođu do njih.

 



U nameri da se zaštitimo od lopova potrebno je improvizovati u trenutku kada osetimo opasnost. To podrazumeva i neke veoma smešne i zanimljive reakcije koje su nekako sasvim prirodne u tim momentima. Evo šta mi predlažemo da uradite kada vas lopov vreba.

Ponašajte se opasno

Primetili ste osobu koja vas “merka”, sumnjate da je lopov? Hmmm, krenite u kontru i ponašajte se opasno! Uozbiljite se, namrštite i ako ste sa društvom, počnite da galamite zajedno sa njima. Malo je hrabrih lopova! Niko ne želi da ukrade nešto od nekoga ko mu može baš nauditi. Ako treba, upustite se u konverzaciju sa njim, pitajte ga za cigaru, čisto radi reda, pa ga onda upitajte odakle je… To obično uplaši kradljivce…

Koristite jeftin telefon u javnosti

Jedan od najsigurnijih načina da se osigurate od lopova je da u javnosti koristite neki krš! Kada kažemo javnost, mislimo na situacije kada ste na autobuskoj stanici, u metrou, na trafici tj. tamo gde obično nikog ne poznajete…

Svoj skupoceni telefon, recimo HTC, držite u dobro zakopčanom džepu, a ovaj drugi lošiji slobodno ističite jer ćete tako lopova naterati da vas “otpiše” kao žrtvu… Zašto bi lopov rizikovao za 50 evra.



Spomenite glasno da vam je telefon polomljen

Ko bi ukrao pokvaren ili polomljen telefon? Jedino kleptoman… Lopovi kradu da bi zaradili, ne da bi zadovoljili svoj hir poput kleptomana. Međutim od telefona sa polomljenim ekranom se može zaraditi, zato je glasnije isticanje da vam je ekran telefona ili sam telefon polomljen odlična preventiva. Kako bi vaša tvrdnja bila uverljiva lopovima, preuzmite apliakciju koja simulira polomljen ekran.

Kupite telefon sa olovčicom

Jedan dobar trik sa današnjim stylus telefonima je to što oni pište kada se odvoje od olovke dalje od recimo 3 metara! Da li vam pada napamet kako možete da osiguraste takav telefon? Pa.. Ako ne možete da pogodite reći ćemo vam!

Olovčiu koja ide uz telefon često držite u drugom džepu u momentima kada niste sigurni da li ste bezbedni od krađe. Na taj način kada vam neko uzme telefon. čim se udalji više od 3 metra on će zapištati i vi ćete znati da vam je neko uzeo telefon. Kasnije sve što treba da uradite je da iskopate oči lopovi olovkom i da uzmete svoj telefon nazad! Uhh surovo! Šalimo se naravno, najpametnije je da ga stignete i otmete mu svoj telefon ili pozovete policiju. Možda ipak samo da pozovete policiju.



Zaključak

Ovo su bizarna rešenja, toga smo svi svesni, međutim nekada stvarno dobrodođu! Ako iskreno želite da sačuvate svoj telefon od krađe jednostavno vodite više računa. Prema studijama koje su se bavile ovim problemom, u 2014 godini 44% ukradenih telefona se dogodilo zbog toga što je vlasnik zaboravio svoj telefon u restoranu, marketu, trafici i slično, dakle na javnim mestima, a samo 11% je ukradeno džeparenjem.

>> Kako pronaći izgubljeni Android telefon? <<



>> Kako pronaći izgubljeni Windows telefon? <<

I da! Veoma je bitno da se ne “mangupirate” svojim novi Samsung Galaxy S6 telefonom! Verujte nam na reč da su ljudi ljubomorni, pa iako nisu lopovi ukrašće ga jer ne mogu da se pomire sa tim da neko ima bolji telefon od njih. Čoveče, pametni telefoni su baš promenili svet zar ne!?