Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Galaxy S10 telefone od sada možete root-ovati! [Magisk Canary]

Galaxy S10 telefone od sada možete root-ovati! [Magisk Canary]

Izašao je Magisk za Galaxy S10 telefone. Od sada ih je moguće root-ovati.

Najnoviji Galaxy S10 telefoni su trenutno ono najbolje što Samsung može da ponudi. Sa druge strane, programeri te telefone smatraju zanimljivim toliko da je potrebno root-ovati ih što pre.

 



Nije mnogo prošlo od kako su lansirani Galaxy S10 Plus, Galaxy S10 i Galaxy S10e modeli, a već sada imamo metodu za root-ovanje koju je osmislio programer i član XDAdevelopers.com foruma “topjohnwu”.

U pitanju je metoda na bazi Magisk Canary verzije koja podrazumeva root-ovanje Exynos varijante Galaxy S10 telefona. E sada, ono što je bitno da znate je da ova procedura sigurno narušava garanciju vašeg Galaxy S10 telefona. Samim tim, predlažemo da dobro razmislite pre nego što nešto preduzmete.

Takođe, ukoliko niste vešti sa modifikovanjem Android telefona tj. sa otključivanjem bootloader-a, instaliranjem Custom Recovery-a, flešovanjem, korišćenjem ADB komandi i slično, onda bi bilo dobro da ti prvo istražite. To vam govorimo jer postoje šanse da pokvarite telefon ukoliko nešto ne uradite kako treba. Evo sadržaja koji može da vam pomogne da se bolje upoznate sa materijom:

>> Šta je ROOT, Recovery i Custom ROM? <<

>> Kako instalirati i koristiti ADB na Windows 10 računaru? <<

>> Kako pronaći i instalirati CustomROM na telefon ili tablet? <<



Dakle, instaliranje Magiska će svakako okinuti Knox zaštitu koju Samsung telefoni imaju (a kojoj mi “skidamo kapu”). Što se otključavanja bootloader-a tiče, on mora biti otključan, a ako nije, otključavanje će formatirati vaš telefon. Toga treba da budete svesni. Samim tim, predlažemo prvo da napravite rezervnu kopiju vaših podataka. Evo nekoliko predloga.

>> Kako napraviti rezervnu kopiju Android uređaja? <<

Novitet kod novih Samsung telefona će biti i obnavljanje zaključavanja Bootloader-a nakon svakog “wipe-a” tj. kompletnog brisanja datoteka iz recovery-a. Tome je naravno doprineo “VaultKeeper” servis. Da biste to izbegli, nakon instalacije Magisk-a je potrebno uključivati telefon na poseban način. U daljem tekstu ćemo objasniti kako.

Instaliranje Magisk-a podrazumeva preuzimanje zvaničnog firmware-a za tačan model Galaxy S10 telefona, raspakivanje AP.tar datoteke i “patch-ovanje” istih pomoću Magisk-a. Tek na kraju ide flešovanje pomoću Odin alatke koristeći tu modifikovanu AP.tar datoteku.



Postoji još jedna stvar koju treba da znate. Da biste pokrenuli telefon sa Magisk-om, potrebno je prvo pokrenete recovery pa tek onda da nastavite na Android sistem. U zavisnosti od toga na koji način uključujete telefon, određeni režimi će biti aktivirani. Evo primera:

Normalno uključivanje

Pritisnite taster za uključivanje telefona i pokrenućete Android bez Magisk-a.



Android sa Magiskom

Držite taster za uključivanje telefona, Bixby taster i taster za pojačavanje tona, sve dok se ne pojavi Bootloader upozorenje. Nakon toga, prestanite da držite tastere i u jednom momentu će se pokrenuti Android sa Magisk-om. 

Pristup recovery-u

Držite taster za uključivanje telefona, Bixby taster i taster za pojačavanje tona, sve dok se ne pojavi Bootloader upozorenje. Kada se pojavi Bootloader upozirenje, nastavite da držite samo taster za pojačavenj tona i pristupićete recovery-u.

Ukoliko želite da vam napišemo detaljno uputstvo kako se instalira Magisk na Samsung Galaxy S10 telefoinima, zajedno sa otključavanjem Bootloader-a, onda nam pišite zahtev na našem forumu:

>> Pitanja i odgovori - PametniTelefoni.rs <<