Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Google Camera port za Poco F1, Xiaomi Mi 8 i Mi Mix 2S, bez root-a!

Google Camera port za Poco F1, Xiaomi Mi 8 i Mi Mix 2S, bez root-a!

Google Camera port funkcioniše na Poco F1, Xiaomi Mi 8 i Xiaomi Mi Mix 2S telefonima, bez prethodnog root-ovanja ili otključavanja bootloadera!

Port Google Camera aplikacije je po našem mišljenju prva stvar koju treba svako da proba kako bi se uverio da telefon softerski može biti daleko unapređenje. Ako nekog želimo da ohrabrimo sa modifikovanjem svog telefona, onda mu uvek prvo preporučimo da proba sa instaliranjem Google Camera porta.

 



Međutim, sve je više modela telefona na koje je moguće instalirati Google Camera port. iako oni nisu root-ovani. To su naravno sjajne vesti jer se lako može doći do korisnih opcija Google Camera aplikacije kao što su “portrait” režim, HDR+ i sl…

Da bi Google Camera port radio, potrebno je da telefon poseduje Camera2 API. Većina Xiaomi telefona nema taj API te je obično bilo potrebno otključati bootloader i zadati fastboot komandu kako bi se aktivirao Camera2 API. Druga opcija je naravno root-ovanje. Kod modela Poco F1, Xiaomi Mi 8 i Xiaomi Mi 2S, Camera2 API je aktiviran već iz kutije.

Tačnije, uređaji koji koriste Snapdragon 710 i Snapdragon 845 čipsete imaju podrazumevano aktiviran Camera2 API. To znači da nije potrebno otključavati bootloader kako bi se instalirao Google Camera port. Naravno, nije potrebno ni root-ovati uređaj i instalirati Magisk modul.

Evo celokupne liste Xiaomi uređaje koji mogu koristiti Google Camera port, bez otključavanja bootloader-a ili root-ovanja:

- Xiaomi Mi Mix 2S

- Xiaomi Mi 8

- Xiaomi Mi 8 Explorer Edition



- Xiaomi Mi 8 SE

- Xiaomi Poco F1

Za preuzimanje Google Camera porta, samo kliknite na model telefona koji imate.