Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

"Google Experiments" je projekat koji ima cilj da pokaže šta sve to Android može. Evo šta su do sada uspeli da prezentuju!

"Google Experiments" je projekat koji ima cilj da pokaže šta sve to Android može. Evo šta su do sada uspeli da prezentuju!

Ako mislite da je Android sposoban samo da posluži za telefone, tablet računare, automobile, televizore i slično, onda se varate. Pogledajte kako su pojedini programeri eksperimentisali sa Android platoformom!

Kreativnost je krucijalni faktor koji doprinosi napretku. Kako bi se tok napredovanja Android platforme predstavilo, Google je pokrenuo Android Experiments sajt koji sadrži galeriju projekata koji bi trebalo korisnicima da demonstriraju sve inovacije koje donosi sama Android platforma.

Svi projekti i eksperimenti koji se nalaze u galeriji sajta Android Experiments su prethodno odobreni od strane Google-a. Ti projekti su praktično objavljeni u cilju da se proslavi kreativni Android eksperimenti, kao i rad programera, ali i da se podstaknu svi drugi programeri da budu kreativni kada je u pitanju tehnologija i kodiranje



Uz dostupnu galeriju koja se nalazi na pomenutom sajtu, tu je i poziv da se prijavi još sličnih Android eksperimenta. Ne postoje neki zahtevni uslovi, jednostavno se traži projekat za koji se smatra da je jedinstven ili koji će koristiti Android platformi.

Google često pominje kako je u potrazi za projektom koji će pomeriti granice onoga šta sve Android može. Mali tim Google inženjera redovno pregleda sve prijavljene projekte u nadi da će pronaći nešto što će napraviti razliku.

Naravno, neki rani tragovi “traženog projekta” se već mogu uočiti. Već je dvadeset projekata na listi koja je predstavljena na AndroidExperiments.com sajtu koji su izgrađeni na platformama kao šo su: Android SDK, NDK, Android Wear, IOIO board, Cinder i Unity.



Posetite sajt sa priloženog linka i detaljnije pogledajte o kakvim se kreativnim projektima radi. Odlično je to što su sve aplikacije, koje zastupaju svoj projekat, dostupne na Google Play prodavnici. Shodno tome, vrlo lako možete okusiti i isprobati nešto što će u budućnosti možda biti pravi hit!

>> AndroidExperiments <<