Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Google testira redizajnirani ekran podešavanja Play prodavnice!

Google testira redizajnirani ekran podešavanja Play prodavnice!

Google radi na manjem redizajniranju Play prodavnice. Pogledajte koje novine možete da očekujete.

Google planira da u novom redizajnu Play prodavnice ukine meni sa hamburgerima, premeštajući njegov sadržaj na prebacivač naloga. Ali to možda nije jedina promena koja nas očekuje kada se novi interfejs bude predstavio javno. 

 



Dobili smo snimke ekrana redizajnirane stranice sa podešavanjima koja bolje razdvaja i grupiše opcije.

*Levo: Novi interfejs bez hamburgera. Sredina: Nova stranica sa podešavanjima. Desno: Stara stranica sa podešavanjima.

Nova stranica sa podešavanjima sastoji se od četiri podmenija:  “Opšte”(eng. “General”), “Korisničke kontrole”(eng. “User Controls”), “Porodično”(eng. “Family”)  i  “O meni”(eng. “About”). Pretpostavlja se da ih možete proširiti dodirivanjem strelice okrenute nadole pored svake od njih da biste videli sve opcije na tom ekranu. Iako su “Opšte”, “Korisničke kontrole”  i “O meni”  već dostupni u podešavanjima Play prodavnice kao odvojeni odeljci, “Porodinčno” je novo. Google tamo premešta “Roditeljski nadzor” iz “Korisničkih kontrola”, zajedno sa novom vezom za “Roditeljski vodič”.

Novi interfejs karakteriše mnogo čišći i jednostavniji izgled i trebalo bi da učini otvaranje podešavanja otvaranja manje napornim. Možda će vam trebati dodatni dodir da biste došli do opcije koja vam treba, ali jasna hijerarhija ipak može olakšati pronalaženje željene opcije. Kao i kod bilo kog takvog a / b testa, nije zagarantovano da će se ovaj korisnički interfejs primeniti globalno - Google bi mogao da odluči da potpuno ukine eksperiment ako nije zadovoljan rezultatima. Budući da server određuje ko će dobiti nove opcije na testiranje, ne postoji način da ih ručno omogućite na vašem telefonu.