Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Huawei Mate 50 Pro bi mogao da ima ogromnu bateriju!

Huawei Mate 50 Pro bi mogao da ima ogromnu bateriju!

Glasine sugerišu da će Huawei Mate 50 Pro ciljati izdržljivost sa ogromnom baterijom koja će nadmašiti baterije kod ostalih telefona.

Huawei je do sada bio prilično tih u 2021. Do sada bismo obično videli ažuriranje za Huawei P - za koje se očekivalo da će biti Huawei P50 - ali izgleda da je njegovo lansiranje ostavljeno za nešto kasnije tokom godine.

 



Zbog toga ne očekujemo da vidimo Huawei Mate 50 do jeseni 2021, ne pre oktobra. Do sada nismo čuli ništa o ovom telefonu, sve dok jedan kineski izvor nije sugerisao da bi mogao da se pojavi sa baterijom od 7000mAh!

Da, lepo ste pročitali, 7000mAh. To je ogromna baterija kakvu ne vidimo u normalnim telefonima, obično zato što će povećati veličinu telefona više nego što će je mnogi prihvatiti. Videli smo neke uređaje od 6000mAh i 5000mAh - ali 7000mAh je u svakom smislu kolosalno.

To nije jedina karakteristika koju ovaj izvor hvali: govori se o 6,8-inčnom OLED displeju, Kirin 9000 SoC sa 12 GB RAM-a i 512 GB prostora za skladištenje, dok će postojati dvostruka prednja kamera i četvorostruka zadnja.

Naravno, malo je izvora koji bi potvrdili tačnost bilo čega od ovoga i to bi mogla biti samo lista želja. Znamo da se Huawei suočava sa određenim poteškoćama u vezi sa isporukom procesora, što je otežano američkom trgovinskom zabranom, ali već smo ranije videli da je Huawei P50 koristio rezervisani Kirin hardver .

Huawei P50 Pro renders leak and it looks… different

Pomenute zabrane su uveliko uticale da Huawei gubi tržišni udeo izvan Kine i uprkos hrabrim naporima da ponudi održivu alternativu Googleovim uslugama, Huawei je donekle opao.



Biće zanimljivo videti šta Huawei P50 nudi, jer će ovo verovatno postaviti temelje da Mate 50 sledi.