Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Huawei se ponovo bruka, ali to očigledno nikog ne interesuje...

Huawei se ponovo bruka, ali to očigledno nikog ne interesuje...

Huawei napravio reklamu u kojoj se fotografija sa DSLR aparata predstavlja kao primer fotografija koja je načinjena Nova 3 telefonom!

Huawei nije tako iskren kada se oglašava na internetu! U prethodnih par godina su imali nekoliko "ispada" koji su prošli sa vrlo malo pažnje kod kupaca. Verovatno zato što su kupci generalni zadovoljni njihovim telefonom. Međutim, ono što je Huawei uradio se bez problema može okarakterisati podvalom!

 



Oni su još za Huawei P8 / P8 Max model objavili “fotošopirane” forografije gde su same ivice na bokovima telefona smanjene do te mere da sve izgleda kao da ih nema.

Nije to ni prvi, a kako stvari stoje, ni poslednji put. Oni su u julu mesecu, 2016. godine objavili fotografiju koja je navodno načinjena kamerama njihovog, tada vodećeg Huawei P9 telefona. Međutim, EXIF informacije su otkrile da je ta fotografija načinjena profesinalnim fotoaparatom koji je vredi negde oko 4500$!

No, da ne bude da “hejtujemo” Huawei, napomenućemo da je ovo praksa i drugih proizvođača. Primera radi, Samsung je bio toliko lenj da je na “gettyimages” sajtu kupio neku generičku fotografiju i postavio je na Twitter nalog kao da se radi o fotografiji koja je načinjena kamerama Galaxy A8 telefona.



Huawei se ponovo obrukao za svoj Nova 3 model, i to bez neke detaljne analize EXIF informacija, već uz pomoć fotografije koja jasno pokazuje šta se zapravo dešava!

Naime, Huawei je objavio reklamu koja traje 30 sekundi, a u kojoj (na 0:16 sekundi) mladi par uzima Hova 3 telefon i prafi selfie.

Nakon što u video reklami par okine fotografiju, prikazuje se primer fotografija koja treba da predstavi sposobnosti kamera Nova 3 telefona.



Ispostavilo se da ta fotografija nije načinjena Nova 3 telefonom jer se na Instagram nalogu devojke koja glumi u reklami, Sarah Elshamy, pojavila “iza scene” fotografija koja to potvrđuje. Kao što možete i sami da vidite, par u ruci ne drži telefon, već fotograf sa profesionalnim DSLR aparatom pravi fotografiju koju gledaoci u video reklami mogu da vide kao primer fotografiju Nova 3 telefona.