Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Huawei sprema telefon sa ekranom koji će imati kružni notch u ćošku?

Huawei sprema telefon sa ekranom koji će imati kružni notch u ćošku?

Huawei ne "spušta gard" već sa punom pažnjom prati tekuće trendove i svojim vernim korisnicima dostavlja inovacije pre svih. Izgleda da će prvi telefon sa kružnim notch-om unutar ekrana ipak biti Huawei, a ne Samsung.

Već od samog starta nam je cela ta priča oko zarezanog ekrana na vrhu bila potpuno sumanuta. Međutim, kako je zarez (eng. notch) postao trend, pomirili smo se sa tim da će ga biti prilično dugo. 

 



Ipak, evolucija notch-a teče izuzetno brzo! Već danas imamo telefone čiji je notch zapravo toliko malo da on udomljava samo kameru. Prvi telefon sa ekranom koji ima takav zarez je Essential PH1.

>> Essential PH1 je telefon koji je kreirao i lansirao tvorac Android-a: Andy Rubin! <<

Sa druge strane, Samsung planira da celu tu priču oko notch-eva podigne na viši nivo sa “Infinity O” ekranima koji nisu zarezani na nekom od krajeva, već negde unutar same površine ekrana. 

>> Nekoliko “notch” dizajna uskoro stižu uz nove Samsung telefone! <<

Da, da… Samsung radi na tome da smesti kameru ispod ekrana. Ali to ne znači da neće imati telefone srednje klase sa ekranima koji se prostiru do samih rubova prednje površine. U tom slučaju je notch neizbežan. A najbezbolnije i dizajnerski možda najbolje je kružni izrez unutar površine kerana.

Ali, Samsung nije jedini koji donosi inovacije i razmišlja o unapređenju svojih uređaja. Nama lično zvuči zanimljivo taj kružni izrez unutar ekrana i voleli bismo da ga vidimo na uređajima drugih proizvođača. 



Kao što u poslednjih par godina to obično biva, Huawei je na kineskom Weibo sajtu pustio tizer fotografiju u kojoj nagoveštava telefon za kružnim izrezom unutar ekrana, ako koji naravno treba da udomi kameru.

Spekuliše se da je u pitanju uređaj iz višeg dela srednje klase koji će najverovatnije imati Kirin 980 ili Kirin 710 čipset. Postoji i neki nagoveštaji da će to biti jedan od Nova telefona. Bilo kako bilo, dobro je to što Huawei prati trendove i samim tim pokušava da donese sve inovacije svojim korisnicima kroz različite linije telefona.