Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Instagram bi konačno mogao da donese ključne funkcije na Desktop računarima!

Instagram bi konačno mogao da donese ključne funkcije na Desktop računarima!

Instagram je oduvek bio namenjen za mobilne uređaje ali novi izveštaj sugeriše da bi se to moglo promeniti. Saznajte o čemu se radi.

Još od svog objavljivanja 2010. Instagram je prvenstveno bio namenjen za korišćenje na mobilnim uređajima.  Od tada je omogućavao korisnicima da pregledaju svoje feedove na radnoj površini, ali funkcionalnost je uvek bila ograničena. 

 



Prema Alessandru Paluzziju, koji je programer i analitičar aplikacija, Instagram radi na mogućnosti kreiranja postova u internet pretraživaču na Desktop računarima. U nizu slika koje se dele na Twitter-u, Paluzzi otkriva novo dugme plus na traci za navigaciju gore - baš kao što biste to pronašli u mobilnoj aplikaciji.

Jednom kada kliknete na dugme, Instagram će zatražiti od korisnika da postave fotografiju koju žele da postave. Korisnici će tada imati mogućnost da odaberu odnos širine i visine slike - kvadrat (1: 1), portret (4: 5) i pejzaž (16: 9). Sledeći ekran će omogućiti korisnicima da odaberu filter, a zatim ekran na kome mogu da unesu natpis, označe ljude, dodaju informacije o lokaciji i još mnogo toga.

To je vrsta funkcionalnosti koju biste očekivali od ovog servisa, ali je jako nedostajala na računarima. Nejasno je koliko ljudi posećuje veb lokaciju Instagram sa svog računara, ali ovo novo curenje sugeriše da je to dovoljno za opravdanje uvođenja novih funkcija. Lično bih voleo mogućnost deljenja slika sa računara, umesto da uvek radim sve sa svog telefona.

Paluzzi naglašava da se funkcija trenutno testira interno, bez reči o tome kada će (i da li će) dostupna šire. Takođe je nejasno da li će korisnici moći da otpremaju priče, Reels-ove ili IGTV sadržaj. Pretpostavljamo da ne, ali dodavanje mogućnosti postavljanja sa radne površine dobar je korak ka tome da Instagram postane pristupačniji.

Tvitter podržava otpremanje slika visoke rezolucije sa veba, pa zašto ne i Instagram?



Korisni linkovi:

>> Kako koristiti dva ili više Instagram naloga na jednom telefonu? (VIDEO) <<

>> Kako povezati Facebook stranicu sa Instagram nalogom? <<

>> Kako trajno izbrisati Instagram nalog na telefonu? (VIDEO) <<



>> Kako instalirati WhatsApp, Instagram, Skype i sl. aplikacije na Huawei telefon? (VIDEO) <<