Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Iznenađenje! Svi Lumia Windows Phone 8 će dobiti ažuriranje na Windows Phone 10!

Iznenađenje! Svi Lumia Windows Phone 8 će dobiti ažuriranje na Windows Phone 10!

Korisnici Windows telefona koje pokreće platforma WP 8 ili 8.1 se mogu konačno opustiti jer je Windows Phone 10 platforma u planu za njih!

Microsoft neće napraviti istu grešku dva puta! Oni su objavili “zavet” i obećali da će sve Nokia Lumia WP 8 dobiti ažuriranje na WP 10. Do tog zaveta je došlo nakon javnog postavljanja pitanja  na Twitter društvenoj mreži:

“@Lumia Želim da kupim Nokia Lumia 930, pa vas pitam da li će taj model dobiti Windows Phone 10 nadogradnju?”



Microsoft je odgovorio:

“@Kalars Planiramo da nadogradimo sve uređaje koje pokreće Windows Phone 8 na Windows Phone 10 u skorijoj budućnosti. :)”

Microsoft-ov sledeći operativni sistem je i dalje u ranoj fazi razvijanja, tako da kompanija očigledno ne želi da objavi više informacija kada će ažuriranje stići. Ipak, direktna informacija sa Twitter @Lumia naloga treba obradovati sve korisnike WP 8 platforme. Kompanija je još 2012 godine razbesnela malu ali lojalnu bazu korisnika WP 7 platforme kada je objavila da postojeći WP 7 telefoni neće dobiti ažuriranje na WP 8. Razlog tome je značajna promena sistemskog kernela, međutim tehnička opravdanja nisu mnogo zacelila ranu vernim korisnicima Windows Phone platforme. Podupiranje WP 8 i WP 10 nije drastično različito, tako da se nije očekivalo odbacivanje WP8 platforme.

Ova vest koja dolazi direktno od Microsoft-a nas raduje  jer obožavamo WP 8 i 8.1 platformu i radujemo se novom ažuriranju! Lepo je čuti da Microsoft sada brine o svojim WP korisnicima.