Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako od neispravnog iPhone-a napraviti USB flash memoriju? (VIDEO)

Kako od neispravnog iPhone-a napraviti USB flash memoriju? (VIDEO)

Evo kako je Scotty sa “Strange Parts” YouTube kanala iskoristio pokvareni iPhone da bi napravio funckionalnu USB memoriju.

Scotty je pokrenuo YouTube kanal “Strange Parts” koji se bavi tehnologijom na razne načine. Jedan od popularnijih videa mu je “Kako sam napravio svoj iPhone u Kini?” Čak 12 miliona pregleda taj video ima! Možemo vam reći da je zasluženo!

 



Sledeći video na njegovom kanalu je bio “Kako vratiti 3.5 audio konektro na iPhone telefonu”. I on je doživo veiliki uspeh, sa čak 5 miliona pregleda. Mi smo pisali o tom video i detaljno objasnili šta je Scotty uradio kako bi uspeo da na iPhone 7 telefonu doda audio konektor koji fabrički ne dolazi uz njega. Sjajan video, nema šta!

>> Scotty hakovao iPhone 7 i dodao mu potpuno funkcionalan konektor za slušalice! (VIDEO) <<

Nakon ta dva videa, Scotty je objavio i nekoliko videa u kojim je pokazao kako je ugravirao sliku na zadnjoj masci svog iPhone-a, kao i to kako je nadogradio memoriju za čak 800%. U najnovijem video je rešio da nam pokaže kako se zapravo mogu iskoristiti memorije iz pokvarenih iPhone uređaja i pretvoriti ih u USB Flash memorije.

Prvo, to uopšte nije loša ideja! 32 GB memorije nije malo, a postoje iPhone modeli i sa više interne memorije. Zapravo, sama pomisao na to da memorija pokvarenog iPhone telefona, koji ničemu ne služi, može da se iskoristi kao USB memorija koju svi mi vrlo često koristimo za prenos podataka sa jednog na drugi uređaj.

Na ovu ideju je došao kada je na internetu pronašao USB ploču koja sve ima sem memorijskog čipa. Ta USB ploča ima malo prostora i šemu sa konektorima gde treba da se zalemi memorijski čip.

Da se razumemo, taj poduhvat uopšte nije lak. Nije jednostavno odlemiti memorijski čip sa starog telefona, a da se pritom ne upropasti. Kasnije naravno nije tako lako zalemiti isti taj memorijski čip. Nije lako jer nikada neznate da li je on lepo zalemljen ili ne jer se to ne vidi. Tačnije vidi se, ali samo na posebnim i skupocenim skenerima.

Međutim, entuzijastima je ovo plava poslastica! Ovo jedan vrlo uzbudljiv projekat koji uz malo sreće mođe rezultirati unikatnom USB Flash memorijom. Naravno, oni koji često bave ovim ili sličnim poslovima, pravljenje USB flash memorije od reciklaže iPhone uređaja možda neće biti pretežak projekat.

Scotty nije odjednom uspeo sve da izvede, bez poteškoća. U startu je imao problem sa USB pločom koja po svemu sudeći nija bila ispravna. Kasnije je na drugu USB ploču uspeo da zalemi čip, ali se ispostavilo da ona ne podržava taj model memorijskog čipa. Na kraju, kada je pronašao odgovarajući memorijsku čip i pravilno ga zalemio, stvorio se nov problem. Računar je video USB Flash memoriju, ali samo kao uređaj, ne i kao funkcionalnu memoriju.

Scotty je uz pomoć određenog programa uspeo da formatira USB Flash memoriju i osbosobi je za normalno korišćenje. Iako je imao mnogo problema, na kraju je uspeo da izvde ono što je zamislio. Pogledajte video, vrlo je zanimljiv, a ako biste i sami želeli da probate isto, onda ćete imati na umu to sa čim ćete se susreti: