Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

"Kite Diy" je Android telefon koji treba sami da napravite!

"Kite Diy" je Android telefon koji treba sami da napravite!

"Kite DIY" je novi Kickstarter projekat koji podrazumeva paket komponenti koji treba sami da sastavite i tako napravite Android telefon!

Ako ste nekada zaželeli da sami sebi napravite telefon, Kite DIY je nešto što će vam omogućiti da to uradite! iSquare Mobility je našao način kako da omogući “DIY” entuzijastima da sami naprave svoj Android telefon. Naravno, sve je to nešto što ne podrazumeva pravljenje samih čipova. No, paket komponenti koje se dobijaju u okviru Kite DIY svakako treba da se sastavi, a to nije baš tako lako.

 



iSquare Mobility trenutno prikuplja novac na KickStarter-u za svoj Kite DIY paket komponenti koje korisnici mogu da sastave i tako naprave svoj Android telefon, koristeći zavijač i nekoliko sličnih alatki. Kite DIY u suštini nije inicijalno modularan, ali je uz malo truda može postati. Shodno tome, svi koji su se nadali Google-ovom projetu ARA (koji je je odložen u fioku) mogu se poigrati sa “Kite DIY”.

Kao što smo spomenuli, korisnik dobija sve neophodne komponente koje treba da spoji i spakuje u plastično kućište koje treba odštampati putem 3D štampača. Kao što i sami možete naslutiti, to nije i verovatno nikada neće biti neki prelep Android telefon. Ali to verovatno i nije toliko bitno za one koji žele da svojim rukama napravi telefon.

Najpovoljniji Kite DIY paket košta 274$ i on podrazumeva Snapdragon 450 čipset, 2 GB RAM-a i 16 GB interne memorije. Tu je i ekran dijagonale 5 inča, HD rezolucije, kao i zadnja kamera čiji je senzor 12 MPx. Tu su i čipovi zaduženi za WiFi, 4G LTE, GPS i sl. Sve ovo napaja baterija kapaciteta 3000 mAh.

Moramo priznati da će vas skupo koštati ovaj projekat. Doduše, sigurni smo da za vas to nije problem jer vi samo želite šansu da sami napravite Android telefon. Ljudi koji su pokrenuli ovu kampanju na KickStarter-u su najavili da će vremenom lansirati i neke druge komponente koje se dodatno mogu ugraditi.