Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Koji brendovi telefona se najviše kopiraju?

Koji brendovi telefona se najviše kopiraju?

Evo koje to telefone kinezi najvše kopiraju što negde govori i to koji su to najpopularniji telefoni.

Mnogo se toga može videti kroz analiziranje tržišta pametnih telefona. Jedna od zanimljivih informacija do koje smo mi došli je to koji su telefoni najpoželjniji kod kupaca. Ali to nije jedina stvar koju smo saznali! 

 



AnTuTu je kineski server na kojem se skladište benchmark rezultati telefona koji su prošli test putem istoimene apliakcije. Ogroman je broj telefona koji su podrvrgnuti tom testu i koji su svoj benchmark rezultat podelili sa ostalim korisnicima. No, među tim uređajima se nalazi hiljade uređaja koji se lažno postavljaju.

>> Evo koji se telefoni najviše prodaju u Kini! [2017] <<

>> Scotty hakovao iPhone 7 i dodao mu potpuno funkcionalan konektor za slušalice! (VIDEO) <<

>> Ovo su najbolji kineski telefoni! <<

Kopajući po ogromnoj bazi podataka koju čine rezultati testa preko 10 miliona telefona, AnTuTu je uspeo da ustanovi koji su to najčešće kopirani telefoni, odnosno brendovi telefona. Kako se navodi, za sada su to Samsung telefoni, što nije iznenađujuće, ali i Xiaomi telefoni! Tačnije, Xiaomi je za nijansu više kopiran u odnosu na Samsung.

Ova informacija nam zapravo govori to koji su brendovi telefona stvarno najpopularniji. Dovoljno je pogledati koliko često se pojavljuju kopije originala nekih telefona i to će biti merodavan podatak koji je telefon trenutno baš popularan.



A ako pogledamo koji se to telefoni često pojavljuju kao kopije, ne možemo reći da iPhone nije među njima. Čak šta više, kopije Apple telefona, tipa iPhone 6 ili iPhone 7, su možda i najviše zastupljeni pored kopija Samsung telefona.  AnTuTu to nije mogao da ustanovi jer Apple telefoni ne podležu tom benchmark testu.

Dodušte, nisu Apple, Samsung i Xiaomi jedini brendovi koji se kopiraju. Tu su Huawei, HTC, ZTE, Coolpad, Oppo i Lenovo. Kako se ne bi dogodilo da neželjeno završite sa kopijom umesto originala, savetujemo da pogledate priloženi članak i tako saznate kako da proverite da li je telefon kopija ili ne:

>> Kako saznati da li je telefon kopija ili original? (VIDEO) [AnTuTu Officer] <<