Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Koji će telefoni dobiti Android 6.0 Marshmallow nadogradnju!?

Koji će telefoni dobiti Android 6.0 Marshmallow nadogradnju!?

Evo koji će sve telefoni biti nadograđeni na Android 6.0 Marshmallow operativni sistem i kada! Pogledajte, možda je vaš model telefona upravo na listi...

Google je objavio novu Android 6.0 Marshmallow verziju na Nexus događaju koji je organizovao u San Francisco gradu krajem septembra. 5 oktobra je većina Nexus uređaja dobilo nadogradnju na Android 6.0 Marshmallow, gde su objavljene i Android “slike” (eng. factory images) za ručno instaliranje. Međutim, kada će ostali Android uređaji dobiti nadogradnju na najnoviju verziju i koji su to konkretno uređaji? Pogledajte listu ispod kako biste proverili da li vaš model telefona dobija najnoviju “poslasticu”, Android 6.0 Marshmallow?

Google Nexus

Android 6.0 Marshmallow nadogradnja će putem WiFi-a stići na Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7 (2013), Nexus 9 i Nexus Player uređaje, ako već nije krenulo. Nadogradnja će ići u fazama tako da neće svi telefoni dobiti odjednom obaveštenje za nadogradnju. Pre ili kasnije očekujte obaveštenje. Ne bi bilo loše da povremeno proverite da li je nadogradnja dostupna.



google io 2015 android m

Nexus 4, Nexus 7 (2012) i Nexus 10 uređaji neće dobiti nadogradnju. No, verovatno će biti CustomROM-ova koji će tu nadogradnju na taj način doneti pomenutim uređajima. Novi Google uređaji, Nexus 5X i Nexus 6P idu iz kutije sa Android 6.0 Marshmallow verzijom.

Motorola

Prateći HTC-ovu najavu vezano za nadogradnju uređaja na Android 6.0 Marshmallow verziju, kompanija Motorola je objavila listu uređaja koji će dobiti nadogradnju. Lista će se verovatno širiti, a tačan datum puštanja nadogradnje nije poznat. Pretpostavljamo da će najnoviji modeli najpre dobiti nadogradnju.

  • Moto X Pure Edition
  • Moto X Style
  • Moto X Play
  • Moto G (3rd gen)
  • Moto X (2014)
  • Moto G (2014)
  • Moto G 4G LTE (2015)
  • DROID Turbo
  • Moto MAXX
  • Moto Turbo

HTC

Zahvaljujući zvaničnom HTC Twitter nalogu, mi sada imamo potvrđeno koji će to HTC modeli dobiti nadogradnju na Android 6.0 Marshmallow verziju. Krajem 2015 godine biče otpočeta nadogradnja za One M8 i One M9 telefone, gde je nagovešteno da će svi mrežni operateri biti u mogućnosti da nadogradnju puste.

HTC je takođe potvrdio da One M7 neće dobiti nadogradnju na Android 6.0 Marshmallow zato što je trenutno više od dve godine prošlo od kako je on predstavljen. Ostali telefoni koji će dobiti nadogradnju su na listi:



  • HTC One M9
  • HTC One M8
  • HTC One M9+
  • HTC One E9+
  • HTC One E9
  • HTC One ME
  • HTC One E8
  • HTC One M8 Eye
  • HTC Butterfly 3
  • HTC Desire 826
  • HTC Desire 820
  • HTC Desire 816

Samsung

Samsung se još nije izjasnio o listi uređaja koji će dobiti nadogradnju na Android 6.0 Marshmallow verziju, ali to nije zaustavilo pojedine sajtove koji tvrde da imaju “zvaničnu” listu Samsung uređaja koji će biti nadograđeni. Evo za koje se to telefone tvrdi da će među prvima okusiti Android 6.0 Marshmallow:

Samsung vodeći telefoni koji su predstavljeni ove godine će sigurno dobiti nadogradnju krajem godine ili početkom sledeće. Ova lista će verovatno biti proširena, samo je pitanje koliko. Čim saznamo više o nadogradnji Samsung uređaja, ova lista će biti ažurirana.



LG

LG se takođe nije zvanično obraćao povodom nadogradnje svojih telefona na Android 6.0 Marshmallow. Ipak, mi smo gotovo sigurni da če LG G4 i LG G3 dobiti nadogradnju krajem godine.

T-Mobile je naveo da će LG G3, LG G4 i LG G Stylo dobiti nadogradnju na Android 6.0 Marshmallow u prvom talasu koji bude pušten.

Na koreanskoj LG internet strani podrške je za LG G3 i LG G4 navedeno da će nadogradnju dobiti uskoro, što nas uverava da ovi modeli novu godinu neće dočekati sa Android 5 LolliPop verzijom.



Budući da nemamo zvanične informacije, spekulisaćemo da LG sprema svim vodećim modelima nadogradnju na Android 6.0 Marshmallow s obzirom da su gotovo svi oni preskočili nadogradnju na Android 5.1 LolliPop. Čini nam se da se LG fokusirao na novu verziju, pre nego na LolliPop 5.1. No, čim se pojave zvanične informacije od strane LG-a, ova lista će biti ažurirana.

Sony

Sony je već objavio zvaničnu listu svojih uređaja koji će dobiti nadogradnju na Android 6.0 Marshmallow. Evo kako lista izgleda:

Nigde nismo pronašli informaciju kada će nadogradnja za ove modele stići, verujemo da to zavisi od regiona i mrežnog operatera. Ukoliko saznamo tačan datum, odmah ćemo vas obavestiti.

Huawei

Nažalost, Huawei je malo trapav po pitanju nadogradnja, budući da većina njihovih telefona nije dobila nadogradnju na Android 5 LolliPop. Tek kada vidimo da pojedini telefoni dobiju nadogradnju na Android 5 LilliPop, a shodno tome ne možemo da se nadamo da će ostali brzo dobiti nadogradnju na Android 6.0 Marshmallow.

Huawei je doduše obećao nadogradnju na Android 6.0 Marshmallow za svoj model Huawei P8, ali nije tačno precizirao kada će se to desiti.

*Ažurirano 16.10.2015

Evo koji Huawei telefoni dobijaju Android 6 Marshmallow nadogradnju! Zvanična lista.

Asus

Asus je veoma spor kada je nadogradnja u pitanju, iako recimo pojedini Zenfone modeli rade na Android 5 LolliPop verziji. Verujemo da će istim ritmom nadogradnja na Android 6.0 Marshmallow teći kada je pre godinu dana bilo vreme za nadogradnju na Android 5 LolliPop.

ZTE

ZTE skoro ni da ne razmišlja o nadogradnji svojih modela na Android 6.0 Marshmalow verziju. Zato nemojte mnogo očekivati, možda se razočarate. Telefoni visokog profila možda dobiju nadogradnju, poput modela ZTE Blade S6 ili ZTE Axon. No, ni za njih nije sigurno da li se nadogradnja desiti i kada...