Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Lenovo Yoga 910 i Windows 10 | Prvi utisci korisnika

Lenovo Yoga 910 i Windows 10 | Prvi utisci korisnika

Evo prvih naših utisaka o Lenovo Yoga 910 uređaju i Windows 10 operativnom sistemu, ali i utisaka "random" ljudi... #WinWithWindows

Microsoft je organizovao program pod nazivom "Microsoft First League" koji podrazumeva testiranje novog Windows 10 operativnog sistema na moćnim prenosivim računarima. Ideja je da se Windows 10 doživi u najboljem svetlu, a da bi se to dogodilo, uz odličan softver je potreban i vrhunski hardver. Otuda i Lenovo Yoga 910 kod nas, koji mi malo više od nedelju dana testiramo.

 



Naravno, oduševljeni smo uređajem, ali smo sa druge strane pozitivno iznenađeni performansama Windows 10 operativnog sistema i pojedinim novim funkcijama koje su nam dostupne od skorije, od kako je “anniversary update” lansiran.

Prva stvar koja nam se dopala je to kako je Windows 10 lepo upakovan za režim rada u tablet režimu. Takozvani “Metro” panel tj. tablet režim valjano dolazi do izražaja kada se koristi na uređaju koji je osetljiv na dodir.  Koristeći Yoga 910 računar imamo utisak da sa sobom uvek nosimo dva uređaja: laptop i tablet. To govorimo jer veoma zgodno koristiti Microsoft prodavnicu i aplikacije koje ima u tablet režimu.

Dok sa druge strane, običnim presavijanjem Lenovo Yoga 910 uređaja dobijate poprilično moćan računar pomoću kog možete obaviti gotovo sve svakodnevne poslove, pa čak nešto i naprednije. Dakle, ta konvertibilnost koja omogućava transformaiju moćnog laptop računara u jedan zabavan Windows 10 tablet je svakako ono što osvaja.

Sledeće što smo zapazili je to kako Windows 10 radi na “touch” unos, odnosno kako je optivizovan za dodir. Iznenađujuće je to kako je lakše koristiti laptop sa ekranom na dodir u ondosu na tradicionalne laptopove. Već nakon par dana korišćenja Lenovo Yoga 910 uređaja smo odbacili miša kao suvišnog. Jednostavno ga je ekran na dodir zamenio, ali i uz odličan “trackpad” koji Yoga 910 poseduje.



Na svakom koraku se vidi da je Mcrosoft posvetio velliku pažnju Windows 10 operativnom sistemu kada je unos dodirom u pitanju. Ipak živimo u vremenu u kojem vladaju uređaji osetljivi na dodir, a Microsoft je očigledno toga svestan.

A da li ste čuli za opciju Microsoft Hello? U pitanju je funkcija koja omogućava korisnicima otključavanje Windows 10 uređaja putem otiska prstiju ili pomoću skeniranja njihovog lica (eng. facial recognition). Što se skeniranja lica tiče, to nismo mogli da probamo usled nedostatka adekvatne postavke kamera, ali smo zato isprobali otključavanje pomoću otiska prstiju. Lenovo Yoga ima odličan skener otiska tako da smo uživali koristeći ga. Znatno je lakše pristupiti svom računaru jednim dodirom umesto unošenja lozinke ili PIN-a. Što je najbitnije, za one računare koji ne dolaze sa ugrađenim skenerom otiska, moguće je putem USB-a nakačiti eksterni četač koji nije skuplji od 15€ i može se poručiti AliExpress.com sajtu…



Sve su ovo neki prvi utisci… U narednom periodu možete očekivati detaljnije tekstove koji će vas bolje upoznati sa novitetima Windows 10 operativnog sistema i Office 365 paketom. Planiramo da vam pišemo i recenziju Lenovo Yoga 910 uređaja, ali to ćemo ostaviti za kraj.

Pogledajte prve reakcije različitih ljudi na Lenovo Yoga 910 uređaj: