Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

LeTV Leeco One X600 je "opasan" telefon, a košta samo 115€! Uverite se i sami...

LeTV Leeco One X600 je "opasan" telefon, a košta samo 115€! Uverite se i sami...

LeTV Leeco One X600 ima osmojezgrani procesor, 4G, 3 GB RAM-a, osmojezgrani procesor, USB Tip C, itd. Koliko je sličnih telefona po sa ovom cenom?

LeTV kompanija nije tek tako počela da proizvodi telefone. Iza LeTV-a stoji uspešno poslovanje digitalnog emitovanja raznih kanala, emisija i TV biznisa uopšte. Budući da se televizija danas uvelilko prati putem pametnih telefona, sasvim je logično da je LeTV svoje poslovanje podigao na viši nivo i tako lansiranjem linije telefona zaplivao u nove vode.

LeTV trenutno ima dosta modela, ne pratimo ih previše ali njihove malo kvalitetnije telefone veoma dobro poznajemo. Među njima je upravo i LeTV One poznatiji kao “X6”. Radi se o jednom odličnom telefonu koji ima veoma dobre karakteristike uz fantastičnu LeTV integraciju. Nažalost, na našem tržištu ta integracija nema svrhu, ali to ne znači da je to za sam telefon nedostatak.



Moramo istaći da je LeTV jedan od prvih telefona sa MicroUSB Tip C konektorom što je za svaku pohvalu. Osim toga, uz novi konektor ide poprilično zanimljiva postavka komponenti. Naime, LeTV One pokreće MediaTek helio X10 čipset što podrazumeva 64 bitni osmojezgrani procesor. U paru sa njim “gruva” PowerVR G6200 grafički čip, kao i impresivnih 3GB RAM-a. Što se interne memorije tiče, LeTV One raspolaže sa 16 GB ROM kapaciteta koji se ne može proširiti putem MicroSD kartice.

LeTV One ima  fantastičan IPS ekran dijagonale 5.5 inča, rezolucije 1920*1080. Dizajn mu je takođe veoma dobar, a izrada solidna. S´obzirom na to da veoma podseća na telefone Galaxy A linije, LeTV One ima aluminijumski okvir i zadnju plastičnu masku. Iako na dnu telefona postoje dve rešetke za zvučnik, LeTV One zapravo ima jedan zvučnik ispod jedne rešetke, dok je ispod druge rešetke mikrofon.

Ima 13 MPx zadnju kameru čiji senzor dolazi iz Sony kompanije. Veoma dobre fotografije pravi, barem tako tvrde naši i strani portali koji su imali prilike da probaju ovaj telefon. Ono što će vas pozitivno iznenaditi kod kamere LeTV One telefona je to da ona može napraviti 4K @30fps ili 1080p @60fps snimke. Što se prednje kamere tiče, LeTV One pakuje 5 MPx senzor koji pravi selfie fotografije u skladu sa karakteristikama kamere.



LeTV One pokreće Android 5.0 LolliPop iz kutije što je takođe ogroman plus, a preko Androida se može primetiti EUI korisnički izgled. LeTV One podržava 4G i ima dva slota za MicroSIM kartice što ga čini DualSIM uređajem.

Ako podvučemo liniju zaključićemo da se radi o telefonu visokih performansi ali sa niskim kapacitetom ROM memorije i malo manje poznatom “poleđinom” budući da naše tržište ne zna mnogo o LeTV kompaniji. Više informacija možete pronaći na priloženom "KUPI" baneru gde između ostalog možete ostvariti kupovinu.