Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

LG AKA telefoni bi trebalo da dožive svetsku ekspanzu! (VIDEO)

LG AKA telefoni bi trebalo da dožive svetsku ekspanzu! (VIDEO)

LG svoje telefone sa vickastim ličnostima lansira na tržišta van Južne Koreje. Pogledajte o kakvim telefonima se radi! 

Prošle godine u Južnoj Koreji LG je predstavio četiri “AKA” Android telefona sa četiri različita karaktera. Po karakteristikama telefoni su klasični i već dobro poznati celoj planeti, što ih automatski smešta u srednju klasu uređaja. Međutim ovi telefoni su jedini svoje vrste jer imaju svoje ličnosti odnosno njima je implementiran softverski dodatak koji simulira četiri različita karaktera. Karakter Wooky je telefon bele boje sa posebno dizajniranom digitalnom ličnošću za koju je karakteristično to da govori žargonskim jezikom. Soul je tamno plavi telefon odnosno ličnost koja obožava pivo i muziku, Eggy je žuti telefon koji je romantik u “kodu” oprostite “duši” i na kraju YoYo pink telefon koji ima problem sa gojaznošću pa je ličnost telefona vickasta i pozitivno šašava.

Ova digitalna družina bi trebalo da se narednih mesec, dva pojavi na tržištu Hong Konga, Kine, Singapura, Tajvana i Turske. Cena za te države još nije ozvaničena ali očekuje se da će biti slična onoj u Južnoj Koreji. Kada se cena iz Koreje pretvori u valutu evro ona će iznositi oko 410 evra.



Svaki telefon ima svoju futrolu koja se klizećim putem navlači na telefon. Upravo ove futrole ili vam kover (eng. cover) aktiviraju ličnosti telefona i uređaj pretvaraju u “živo biće”. Za razliku od standardnih AKA telefona koji su na Korejanskom tržištu još od prošle godine, ovi novi telefoni prilagođeni za druga tržišta ići će sa “Art Toy” igračkicama koje u celokupnoj figuri emituju izgled digitalne ličnosti telefona. Takođe u paketu sa Art Toy igračkama idu i zanimljive nalepnice koje se mogu primeniti na futroli ili telefonu radi dekoracije.

Za više detalja o specifikaciji telefona pogledajte naš tekst koji detaljno opisuje ličnosti i karakteristike cele digitalne družine. Takođe u tom tekstu možete pogledati i video klip koji demonstrira njihovu “narav”:

Novi LG telefoni dolaze sa digitalnim ljubimcima!

Kada se LG obraćao štampi nagovestio je da nova serija AKA telefona dolazi sa unapređenim “emotional UX element”-om. Promene podrazumevaju mogućnost promene izgleda očiju karaktera, dodavanje obrva, naočara i slično. Dodate su i pojedine aktivnosti i interakcija između igračkice i telefona.

Kako bi se osigurao potencijal ovih telefona i dobar odaziv tržišta, LG je zahevao da se naprave animirani video klipovi koji će popularizovati i objasniti ceo “fazon” AKA telefona. Ne propustite dobru zabavu i pogledajte ih:



 

 



 

Kada su nam AKA telefoni zapali za oko još u novembru 2014 godine, nismo očekivali da će se pojaviti na tržištu van Južne Koreje. Nismo i dalje sigurni da će se ovi telefoni naći u Evropi ali obzirom da su počeli turneju po Aziji nadamo se da će se naći i kod nas.