Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Lista telefona koji su već dobili nezvaničnu nadogradnju na Android 8 Oreo!

Lista telefona koji su već dobili nezvaničnu nadogradnju na Android 8 Oreo!

Evo koji su to sve telefoni već dobili nadogradnju na najnoviju verziju Android-a, ali nezvaničnu, kroz custom ROM.

Android 8 Oreo je u etru već nekoliko nedelja. Međutim, znajući koliko su proizvođači ažurni po pitanju nadogradnje svojih modela, vrlo verovatno niste dobili nadogradnju na Android 8 Oreo. Ili možda jeste?

 



Pa… Vlasnici Google Pixel, Nexus 5X ili Nexus 6P telefona sigurno su se već nadogradili na Android 8 Oreo jer se radi o uređajima koji su lansirani pod pokroviteljstvom Google-a. Praktično su to Google telefoni. No, moramo priznati da se poslednjih godina svi proizviđači trude da budu ažurniji po pitanju nadogradnje na noviju verziju Android-a. Šta više, nekima je to “selling point”, odnosno nešto čime se hvale kako bi prodali svoj uređaj. Ali to još nije doseglo taj nivo da korisnici ne pomišljaju na alternativne načine da se nadograde na najnoviji “slatkiš”.

Situacija je nekada bila takva da se na nadogradnju čekalo i po godinu dana. Mnogi su rešenje za taj problem pronalazili u alternativama tj. u custom ROM-ovima koji su uvek bili najnovije verzije.

Tako je i sada. Mnogi su nestrpljivi. Svi žele odmah da probaju novi Android 8 Oreo. Shodno tome, rešili smo da napravimo listu uređaja koji su već dobili nezvaničnu nadogradnju na najnoviju verziju Android-a. Ako se vaš model telefona nađe na listi, onda avantura tek počinje.

ASUS

HTC

Lenovo/Motorola

Nexus

OnePlus

Samsung

Sony

Xiaomi

YU

Ono što treba da znate je da su ove custom ROM-ove pravili programeri koji nisu plaćeni za to i koji su se baš namučili da sve to uradte koliko toliko kako treba. To vam govorimo jer neki od ovoh custom ROM-ova mogu biti nestabilni ili sa nekom greškom. Dakle, nemojte se nervirati oko toga jer da nije njih ni toga ne bi bilo. Naravno, sve te greške će prvom prilikom biti uklonjene tako da je bitno da imate strpljenje i vere u te divne ljude!