Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Najbolji Custom ROM-ovi, kernel i modifikacije za Honor View 10!

Najbolji Custom ROM-ovi, kernel i modifikacije za Honor View 10!

Evo koji su to najbolji Custom ROM-ovi do sada napravljeni za Honor View 10 telefon, kao i Custom Kernel i modifikacije. 

Početkom ove godine, ljudi iz Honor-a su najavili “Honor Open Source Program” za neke njihove novije modele, uključujući i Honor View 10. Ovo je ohrabrilo mnoge dobro poznate programere da se pozabave Honor telefonima i naprave razne modifikacije i CustomROM-ove. Za Honor to znači veća pažnja ka njihovim uređajima, što od strane veštih programera, što od strane korisnika odnosno potencijalnih kupaca.

 



Danas, na raznim forumima, a pogotovo na dobro poznatom XDAdevelopers.com, se mogu pronaći različite tvorevine programera za Honor View 10 telefon. U ovom članku ćemo istaći neke zanimljive CustomROM-ove, modifikovane kernel-e i modifikacije za Honor View 10 telefon.

Honor View 10 - Custom ROM

CypherOS

Oni koji žele da svoj Honor View 10 pretvore u uređaj koji ima Android sa gotovo AOSP korisničkim iskustvom, onda treba da pogledaju CypherOS 6.0 Custom ROM. Ideja programera za ovaj Custom ROM je bila da naprave Android koji ima čisto korisničko iskustvo, što čistije moguće, a da pritom ima i neke dodatne zanimljive funkcije i opcije. Ono što je posebno dobro vezano za CypherOS je što redovno dobija zakrpe. Gotovo jednom nedeljno. Te zakpre rešavaju greške Custom ROM-a, donose neke nove funkcije i unapređuju bezbednost korisnika.

CypherOS Custom ROM možete preuzeti sa priloženog linka:

>> CypherOS <<



AICP 13.1

Još jedan vrlo poznat Custom ROM je dostupan i za Honor View 10 telefon, a to je AICP 13.1. U pitanju je Custom ROM koji je svoju popularnost stekao kao “Ice Cold Project” koji je započet sa HTC Desire HD modelom još davne 2012 godine. Što se Honor View 10 modela tiče, programeri su iskoristili LineageOS kao bazu gde su naravno dodali gomilu drugih modifikacija, funkcija i opcija i načinili taj AOSP ROM vrlo zanimljivim.

AICP 13.1 Custom ROM možete preuzeti sa priloženog linka:



>> AICP 13.1 <<

Cosmic OS Universe



Poslednji Custom ROM koji bismo uvrstili u ovu listu je Cosmic OS v3.1 Universe koji je baziran na Android 8 Oreo verziji. Programeri koji su stvorili Cosmic OS su koristili AOSP kao bazu za sam ROM nakon čega su dodali neke nove opcije i funkcije, ali i modifikacije koje su doprinele boljim performansama i dužim vekom baterije.

Cosmic OS v3.1 Universe Custom ROM možete preuzeti sa priloženog linka:

>> Cosmic OS v3.1 Universe <<

Honor View 10 Custom Kernel i Modifikacija

Blue Spark

Jedan od boljih i skorije napravljanih Custom Kernel-a je blu_spark. Napravio ga iskusni programer i član XDAdevelopers.com foruma “eng.stk”. Napravljen da radi za EMIU 8 ili iznad i za Android 8.1 Oreo Custom ROM-ove. Kernel Blu_Spark ima prilično dugu listu funkcija i opcija među kojim su najznačajnije modifikacije vezane za unapređenje perfromansi i baterije.

Custom Kernel možete preuzeti sa priloženog linka:

>> Blue Spark <<

 

Call Recorder Honor

Što se modifikacija tiče, jedna vrdna pomena je “Call Recorder Honor” koja omogućava snimanje poziva. Naime, onda dodaje novu kategoriju u podešavanjima telefona koja poseduje razne opcije za snimanje poziva. Instalira se vrlo lako. Tačnije, dovoljno je “flešovati” zip iz TWRP Recovery-a i to nova kategroija će se pojaviti u podešavanjima.

Modifikaciju možete preuzeti sa priloženog linka:

>> Call Recorder Honor <<