Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Najbolji Custom ROM-ovi za Galaxy S6 telefon! (VIDEO)

Najbolji Custom ROM-ovi za Galaxy S6 telefon! (VIDEO)

Evo koji su to provereno odlični Custom ROM-ovi za Samsung Galaxy S6 telefon, kao i to gde ih možete preuzeti.

Pre nekoliko dana rešili smo da probamo nekoliko Custom ROM-ova na Samsung Galaxy S6 telefon. Telefon je naravno odlično radio i sa svojim zvaničnim operativnim sistemom, ali postojala je želja da se uklone nepotrebni servisi, aplikacije i da se postigne root.

 



Shodno tome, bacili smo se na istraživanje… Možda ćete se iznenaditi, ali na internetu nema previše stabilnih i zanimljivih Custom ROM-ova. Odmah da razjasnimo, zvanični CyanogenMOD nikada nije ni postojao, niti će postojati  ukoliko Samsung ne obelodani pojedine bitne stvari za njegov razvoj. Za razliku od Qualcomm-a, Samsung ne objavljuje tek tako informacije o svom procesoru, a te one su inače programerima neophodne za razvoj ROM-a baziranog na AOSP kodu.

Postoje nezavnični CyanogenMOD 13 ROM-ovi, koji su manje više stabilni. Do sada su najveći problem bili kamera, pregrejavanje, nepostojanje hardverskog ubrzanja, itd. No, mi smo pronašli CyanogenMOD 13 ROM za koji mnogi tvrde da ga je moguće koristiti na dnevnoj bazi. Mi ga nismo testirali te vam ne obećavamo njegov rad bez greška, ali ako ste raspoloženi da ga probate, onda što da ne…

Naime, instalira se kao i svaki drugi Custom ROM, putem TWRP recovery-a. Prilažemo vam linkove sa kojih možete preuzeti CM13 i gapps:

>> CyanogenMod 13 - Galaxy S6 <<

>> Open Google Apps <<

A evo i video uputstva koji prikazuje proces instaliranja za one koji nisu upućen:



E sada, za utehu svima nama, zvanični LineageOS će možda da se pojavi za Galaxy S6 budući da vidimo da rade na njemu. Više o LineageOS-u pročitajte OVDE, a više o njegovom razvoju za Galaxy S6 pročitajte OVDE.

Mi smo naišli na dva zanimljiva Custom ROM-a koji su u celosti stabilni, što je jako bitno. Oni nisu previše izmenjeni jer, kako smo upravo gore u tekstu obrazložili, moguće je samo modifikovati zvanični Android, a ne napraviti ROM iznova, na bazi AOSP-a. Samim tim, ceo korisnički izgled je manje, više, baziran na TouchWiz-u, ali uz određene modifikacije. Obično se te modifikacije odnose na debloat tj. uklanjanje svih neprotrebnih sistemskih ili preinstaliranih aplikacija, servisa i slično… Takođe, možete očekivati i određene funkcije Galaxy S7 ili Galaxy Note 7 telefona koje su portovane za Galaxy S6… No, više o svemu tome u pročitajte u daljem tekstu.

Alexis 8.1 - Android 6 Marshmallow

Počećemo prvo sa Custom ROM-om sa kojim smo mi lično prezadovoljni i kojeg koristimo već nekoliko dana. Alexis 8.1 radi potpuno stabilno i nema nikakvih grešaka. Što se baterije tiče, “srče” je za nijansu više od zvaničnog Android-a, ali za nijansu…



Naravno, baziran je na zvaničnom Android-u koji pokreće Galaxy S6 te očekujte TouchWiz, ali bez svih onih nepotrebnih aplikacija i servisa. Fioka sa aplikacijama ima bukvalno jednu stranicu i tu su samo one osnovne aplikacije bez kojih telefon ne može funkcionisati. Panel sa skraćenicama ima drugačiju postavku, kao i panel sa podešavanjima. Dakle estetski nije menjan previše, možda par sitnica.

E sada, Alexis dolazi sa brojnim modovima koji ne zahtevaju drugi kernel, već se koristi onaj postojeći. Tu sau portovane funkcije Galaxy Note 7 telefona, a to naravno podrazumeva Edge panele, Airview, plutajući prozor za SMS poruke i još mnogo toga.

Napravili smo video u kom smo predstavili Alexis 8.1 ROM i kako on radi, pogledajte video:



Ovde imate detaljno pisano i video uputstvo za instaliranje Alexis 8.1 ROM-a na Galaxy S6 telefon:

Prilažemo vam linkove sa kojih možete preuzeti sve što vam je neophodno da biste instalirali Alexis 8.1 ROM:

>> Alexis 8.1.1 Custom ROM - Galaxy S6 / Sve varijante <<

CarHD - Android 6 Marshmallow

U pitnju Custom ROM koji veoma podseća na Alexis 8.1, stim da je estetski malo drugačiji, ali baš malo. Naravno, i on je baziran na zvaničnom Android-u koji pokreće Galaxy S6 pa je samim tim i potpuno stabilan. Kao i Alexis 8.1, CarHD je u potpunosti očišćen od preinstaliranih aplikacija.

Za više informacija o listi modifikacija, pogledajte ovaj LINK gde između ostalog možete i da preuzmete CarHD Custom ROM.

MIUI 8 - Android 6 Marshmallow

Ukoliko se neko ko voli čuveni MIUI korisnički izgled, a posedujete Galaxy S6 telefon, onda imate sreće. Zahvaljujući programeru Hasnunl, MIUI ROM je potpuno stabilan i spreman za korišćenje. Mi ovaj MIUI ROM doduše nismo lično probali, ali prema kometarima posta na XDAdevelopers.com sajtu i izveštaju grešaka samog programera, nigde ne bi trebalo da postoji problem, sem jedne stvari, a to je sinhronizacija sa Google kontaktima. No to je lako rešivo. Dovoljno je da pristupite ovom LINKU i da preuzmete sve svoje kontakte na memoriju telefona.

Kako instalirati MIUI 8 na Galaxy S6 telefon?

1. Prevo preuzmite MIUI 8 ROM sa ovog LINKA i sačuvajte ga na memoriji telefona.

2. Pristupite TWRP recovery-u, pronađite MIUI 8 ROM datoteku i flešujte je.

3. Zatim restartujte telefon i sačekajte da se uključi.

4. Kada se uključi, postavite ga koristeći engleski jezik (kasnije možete menjati jezik) i obavezno preskočite postavljanje sigurnosne provere putem čitača otiska prstiju.

5. Kada se nađete na početnom ekranu, prebacite se na drugu stranicu početnog ekrana i pokrenite kinesku aplikaciju koja se tu nalazi. Potom ispratite navođenje kako bi instalirali Google aplikacije.

6. Potom pronađite FX Explorer aplikaciju pomoću nje pristupite lokaciji “DATA/LOCAL”.

7. Tu treba da se nalazi datoteka  “USERINIT.SH” koju treba da pokrenete uz davanje dozvole za pristup root-u.

Ako ste sve uradili kao što smo naveli, onda ste uspešno postavili svoj MIUI 8 ROM na Galaxy S6 telefonu. U slučaju da vam je nešto bilo nejasno, evo i video uputstva.

Noble ROM - Android 6 Marshmallow

I za kraj vam predstavljamo jedan ROM koji je velikim delom portovan sa Galaxy Note 7 telefona. Kao i ostali, u potpunosti je stabilan, i možemo vem reći veoma zanimljiv ROM.

Na ovom LINKU možete pronaći sve neophodne datoteke za preuzimanje kao i sve informacije o izmenama, modifikacijama i slično. A prilažemo vam i video koji demonstrira kako ROM izgleda: