Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Najbolji pametni satovi iz 2015 godine!

Najbolji pametni satovi iz 2015 godine!

Zanima vas koji je to pametni sat najbolji? Evo nekoliko koji su briljirali u 2015 godini. Naravno, svi su oni najbolji u svojoj kategoriji.

U toku ove godine su predstavljeni brojni pametni satovi uključujući Samsung Gear S2, Huawei Watch i druga generacija Moto 360 sata. Budući da je kraj tekuće godine na pomolu, rešili smo da napravimo listu pametnih satova za koje mi smatramo da su obeležili 2015 godinu u najboljem svetlu.

 



U svemu odličan - Moto 360 (2015)

Moto 360 prve generacije je poprilično hvaljen prilikom njegovog najavljivanja (neg. hype) kao možda jedan od najboljih Android Wear uređaja koji će se pojaviti. Generalno, on i jeste izuzetan pametan sat, međutim imao je on svoje nedostatke. Shodno tome, ne mnogo hvaljeni Moto 360 (2015) druge generacije je na tržište stigao kao “tihi ubica”. On donosi unapređenje svih nedostataka prve generacije i maksimalno iskorišćavanje potencijala Android Wear platforme.

>> Blocks je prvi modularni pametni sat! (VIDEO) <<

>> Ovo je perfektno okrugli telefon! Ne, sačekajte, ovo je pametni džepni sat! <<

>> Wove je prva pametna narukvica koja ima potpuno savitljiv ekran! (VIDEO) <<

Uvek se dovodi u pitanje to da li je isplativo uložiti veći novac u pametne satove? Pa, naš odgovor je veoma jasan. Moto 360 (2015) je vredan svakog dinara! Uvereni smo da ne postoji bolji izbor ukoliko vam je kod pametnog sata bitno da ima sve na najbolje. Ekran mu je okrugao sa minimalnim zarezom na dnu i ima odlično metalno kućište. Performanse su mu na zavidnom nivou, a Android Wear prilagođen tako da ga Moto 360 (2015) možete detaljno urediti po vašem ukusu.



On dolazi u dve dijagonale (prečnika) 1.37 inča i 1.56 inča. Ekran prečnika 1.37 inča je LCD tipa, rezolucije 360*325 sa 263 ppi, a ekran prečnika 1.56 inča je takođe LCD tipa, rezolucije 360*330 sa 233 ppi.

Unutar sebe ima Snapdragon 400 čipset koji podrazumeva procesor takta 1.2 GHz. Interna memorija mu je 4 GB, a RAM 512 MB. Otporan je na prašinu i vodu, u normalnim količinama naravno. Baterija mu je 300 mAh, cena oko za varijantu 1.37 inča, a 400 mAh za varijantu 1.56 inča. Cene za Moto 360 (2015) variraju od 230$ do 300$.

Dobar, a povoljan - ZenWatch 2

Ukoliko želite lepo Android Wear iskustvo sa povoljnim pametnim satom, ZenWatch 2 je možda pravi izbor. Asus nije promenuo mnogo kod druge generacije ZenWatch sata u odnosu na prvu. Fokus je najviše bačen na opcije prilagođavanja korisničkog izgleda i načina rada samog sata. Ipak, ima tu i ostalih promena poput brzog punjenja (eng. quick charging) i WiFi modula kako bi nova generacija ZenWatch 2 pametnog sata mogla da iskoristi maksimum Android Wear platforme.



ZenWatch 2 dostavlja veoma slično korisničko iskustvo poput Moto 360 (2015) po duplo manjoj ceni. Shodno tome, ne bojimo se da preporučimo ZenWatch 2 kao najpovoljniji pametni sat renomiranog brenda kojeg pokreće Android Wear.



I on dolazi u dve varijante. Obe varijante imaju AMOLED ekran, Snapdragon 400 čipset, 4GB interne i 512 MB RAM-a i bateriju od 400 mAh. Ono što ih razlikuje je dijagonala ekrana, pa tako korisnici imaju izbor između 1.45 i 1.63 inča tj. između ekrana koji ima rezoluciju 280*280 (273ppi) ili ekrana koji ima rezoluciju 320*320 (278ppi). Ove varijante su otporne na vodu i prašinu poput Moto 360 (2015) pametnog sata.

Lepotan - Huawei Watch

Huawei je uspeo tamo gde su se mnogi proizvođači sapleli! Napravio je pametni sat koji izgleda fantastično, a radi veoma dobro. Njegove performanse su sasvim zadovoljavajuće, međutim ne uspeva da izdrži dugo nakon poslednjeg punjenja. Takođe, on nema ambijentalne senzore što je sigurno dovelo to veće potrošnje baterije. No, ako izuzmemo bateriju i blagu ograničenost prilagođavanja korisničkog izgleda, Huawei Watch je definitivno solidan kada je korisničko iskustvo u pitanju.

Sa druge strane on izgleda očaravajuće! Dolazi u raznim varijantama kada su narukvice u pitanju, njegovo kućište izgleda krajnje elegantno i privlačno. Detaljnije o karakteristikama Huawei Watch sata pročitajte na priloženom linku:

>> Huawei predstavio pametne satove koje je cela planeta čekala! <<

Sportista - Samsung Gear S2

Samsung Gear S2 svoj poaso obavlja veoma dobro! On pre svega izgleda odlično i u skladu sa namenom, odlično je izrađen i ima veoma intuitivan operativni sistem. Ipak, operativni sistem je razlog zbog čega ga nismo postavili u drugu kategoriju, već u ovu. Ne samo da Samsung-ov operativni sistem za pametne satove veoma podseća na Tizen (što i jeste), već su aplikacije za nejga mnogo više ograničene u odnosu na Android Wear aplikacije.

No, Samsung Gear S2 je kao sportski sat je neprikosloven. Sa svojim manjim telom od Moto 360 i integracijom sa Samsung aplikacijama kao što je S-Health, Gear S2 je bukvalno najbolji sportski sat koji se lako uklapa uz ostale scenarije svakodnevnog života.

On ima okrugao AMOLED ekran prečnika 1.2 inča, rezolucije 360*360 (302 ppi) kojeg napaja baterija od 300 mAh. Ispod ekrana je Exynos 3250 čipset, kao i 4 GB interne memorije i 512 MB RAM-a. Njegova cena se kreće oko 210$ do 240$.

>> Kako izgleda Androd za nosive uređaje? <<

>> Evo kako da pomoću svog pametnog sata pronađete telefon! <<

>> LG Watch Urban 2 je prvi Android pametni sat koji ima slot za NanoSIM karticu! <<

Nadamo se da smo uspeli da vam predočimo koji su to pametni satovi vredni pomena i kasnije kupovine. Ukoliko ste rešili da kupite neki pametni sat, onda vas savetujemo da na priloženom linku pročitate naš kratak tekst u kom objašnjavamo na šta je bitno obratiti pažnju pri kuvini uređaja ovog tipa. 

>> Na šta treba obratiti pažnju pri kupovini pametnog sata?  <<

Povoljne alternative pametnih satova renomiranih brendova:

>> Ovo je Iradish Y6 koji može mnogo toga, pa i da poziva i šalje poruke potpuno samostalno! <<

>> NO.1 S3 je jeftina alternativa Moto360 sata! (VIDEO) <<

>> ZGPAX S79 je jedan od najeftinijih pametnih satova! (VIDEO) <<