Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Nokia 6 telefon će pokretati čuveni CyanogenMod 14!

Nokia 6 telefon će pokretati čuveni CyanogenMod 14!

Da li da se radujemo tome što će novi Nokia telefon pokretati CyanogenMod operativni sistem ili ne? Bilo kako bilo, Nokia 6 će najverovatnije pokretati CM 14, a što se ostalih, nadolazećih modela tiče, preostaje nam da vidimo.

Nokia se konačno vratila na tržište pametnih telefona i to sa zajedno sa Android platformom. Međutim, mišljenja vezano za novi Nokia 6 telefon su podeljenja. Pojedini su srećno što će im omiljeni brend ponovo biti dustupan, a pojedini i nisu toliko jer je sva prava nad Nokia brendom preuzela kompanija HMD Global. Bilo kako bilo, prema nedavno procurelim fotografijama, saznali smo da će novi Nokia 6 telefon pokretati, ni manje, ni više, nego “poginuli” CyanogenMod 14.

 



Izgleda da Nokia nije napravila svoj Android za svoj novi telefon, kao što proizvođači telefona obično rade, već su se oslonili na CM 14 operativni sistem. E sada, nismo baš sigurni kako je Nokia zamislila da “fura” CM budući da se CyanogenMod projekat gasi. Lineage OS će preuzeti celu prču, to nam je poznato, pa se pitamo hoće li Nokia kasnije nastaviti sa Lineage OS-om ili će napraviti svoj Android.

>> CyanogenMOD više ne postoji?! Ugašen je... Živeo LineageOS! <<

>> Pojavio se novi, zvanični Nokia 6 telefon kojeg pokreće Android! (VIDEO) <<

Nokia 6 model je telefon srednje klase i sigurni smo da će CM 14 raditi bez greške na njemu. Međutim, koliko je pametno da premium Nokia telefon pokreće operativni sistem koji nije optimizovan za njega. Kako stvari stoje, šuška se da će HMD Global lansirati svoj prvi premium telefon, u okviru Nokia brenda, na predstojećem MWC događaju koji će se održati u Barseloni. Nadamo se da će ovaj put HMD Global debitovati i sa svojim Android operativnim sistemom na novom Nokia telefonu.