Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Nokia se vraća na tržište sa Android platformom?

Nokia se vraća na tržište sa Android platformom?

Nokia ne odustaje od svog brenda i planira da se vrati na tržište. Pročitajte na koji način planiraju da to obave!

Prethodne nedelje Finska kompanija je objavila da je imala 3 jako uspešna meseca, gde se vidi da postoji šansa da Nokia ipak ostane u igri. Oni su već napravili nekoliko modela koji pokreću android operativni sistem i nedavno su predstavili HERE Maps aplikaciju za android što govori da se polako preusmeravaju na tu platformu. Ali to nije jedino što moraju da učine jer oni i dalje ne mogu da koriste naziv "Nokia" za svoje nove uređaje zbog ugovora sa Microsoftom koji polaže pravo na Nokia ime u narednih 10 godina.

Rečenica koja naglašava povratak Nokije ali ne i njihovih telefona glasi ovako:



"Nokia brend je najvredniji iz perspektive prepoznavanja u oblasti mobilnih telefona i mobilnih uređaja. A to je oblast u kojoj trenutno ne možemo da učestvujemo".

Ovo je mnoge navelo da pomisle da će se Nokia vratiti na tržište prvenstveno mobilnim uređajima, zapravo oni će se prvo fokusirati na softver i razvoj aplikacija za android platformu, što je idealna priprema za nokijine Android telefone (ako steknu pravne uslove).

Varate se ako mislite da će Nokia nestati tek tako. Oni su dobar deo svoje kompanije prodali ali se ipak drže čvrsto i bore za povratak na scenu. Uostalom, ova priča sa Android nokijinim uređajima se oduvek priželjkivala!