Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Novi Google Play Protect servis polako postaje dostupan korisnicima!

Novi Google Play Protect servis polako postaje dostupan korisnicima!

Google započeo postepeno lansiranje svog novog Google Play Protects servisa. Evo šta on donosi i kada će svima postati dostupan za korišćenje.

Na Google I/O konferenciji koja se održala ove godine, kompanija je najavila novi servis za sve korisnike Android uređaja: Google Play Protect. U suštini, ovo uopšte nije nešto sasvim novo. U pitanju je rebrendiranje servisa kao što su Verify Apps i Find My Phone i njihovo lansiranje “pod jedniim krovom”: Google Play Protect.

 



Ovaj potez Google-a znači da će pojedini servisi koji budu išli u okviru Google Play Protect biti istaknutiiji nego ranije. Ovo znači da će svaki korisnik moći u svakom momentu da proveri bezbednosti status svog uređaja, ne samo prilikom instaliranja neke aplikacije sa Google Play prodavnice, već i naknadno.

Već nakon nekoliko meseci od najave servisa pojedini korisnici su već počeli da dobijaju nadogradnju Google Play prodavnice koja uključuje novi Google Play protect servis. Očekuje se da će do kraja godine ovaj servis biti lansiran širom planete i da će svaki korisnik moći da računa na njega početkom 2018. godine

Ono što će svima biti možda najzanimljivije je opcija “Pronađi moj telefon” (eng. find my phone) jer će putem nje moći da prate sve svoje registrovane uređaje. Naravno, uz to dolazi i bezbedno surfovanje Chrome internet pregledačem, sigurnije preuzimanje aplikacije sa Google Play prodavnice i naknadno skeniranje instaliranih aplikacija od mogućih opasnosti.

Ovo je korisna promena koja nam uskoro stiže. Sigurni smo da će Google raditi na tome da Google Protect vremenom dobije još po neku korisnu funkciju.