Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Novi modul za Moto Z će telefon pretvoriti u računar! (VIDEO)

Novi modul za Moto Z će telefon pretvoriti u računar! (VIDEO)

Evo kako će OneCompute modul potpuno bežično transformisati Moto Z telefon u računar!

Znate da je Motorola, pod okrivljem Lenovo kompanije, predstavila novi modularni Moto Z telefon? Ako ste nas pratili u to vreme, onda vam je cela priča poznata.

 



U slučaju da nije, prilažemo vam link gde možete više da se informišete:

>> Ovo je Moto Z! Najnoviji, modularni vodeći telefon Motorola kompanije. <<

Uglavnom, kao što smo i očekivali, pojavio se nov modul koji Moto Z telefonu omogućava da transformaciju u desktop računar! Nešto poput Windows Continuum varijante, možda čak i bolje…

Sve u svemu, projektor, JBL zvučnici i dodatna baterija svakako nisu moduli koji će Moto Z telefonu dati taj “boots” kada je popularnost u pitanju. Pre će biti modul koji smo upravo opisali, a to je “OneCompute”.

On korisnicima Moto Z telefona omogućava korišćenje u desktop režimu. Dakle, kada ga spojite sa OneCompute modulom, ekran se podeli na monitor ili tv, pokrene se korisnički izgled koji je namenjen za rad u desktop režimu i sve je spremno. Tu je i dodatak koji pruža mogućnost povezivanja eksternih uređaja kao što su miš, tastatura, USB flash drive memorija i slično.



Zanimljivo je to da Motorola insistira da se OneCompute ne upoređuje sa Windows Continuum režimom. Zašto? Pa, Motorola navodi kako se njohov telefon povezuje sa modulom koji bežično komunicira sa postoljem koje sadrži 3 USB I HDMI konekcije. Svi bi rekli da je WiFi konekcija sporija i tako stabilnija od one putem kabla, međutim, MHL adapter nije toliko brz kao što se misli da jeste.

Isti slučaj je i za sam korisnički izgled koji se javalja kada se koristi OneCompute modul sa Moto Z telefonom. Naime, OneCompute nije ograničio korisnike na nekoliko aplikacija jer one nisu kompatabilne sa pomenutim režimom. Ne! OneCompute je kompatabilan sa svim Android aplikacijama, čak ih i vizuelno redefiniše tako da poseduju opcije za spuštanje prozora, uveličavanje, isključivanje i slično. Sa druge strane Widnows Continuum ne podržava sve aplikacije već samo nekoliko njih.

Za sada, OneCompute je fazi razvijanja i postoje dileme da li će se on dobiti neku komercijalnu svrhu. Mi nekako imamo utisak da hoće. Zašto ne bi kada radi bez greške. Pogledajte video: