Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

OnePlus najavio šta će biti sa OxygenOS-om u budućnosti!

OnePlus najavio šta će biti sa OxygenOS-om u budućnosti!

Kompanija OnePlus je konačno objavila šta će biti sa OxygenOS-om nakon integracije sa kompanijom Oppo. Saznajte u nastavku teksta.

Ranije ove nedelje, izvršni direktor kompanije OnePlus Pete Lau konačno je najavio integraciju sa Oppo-om, potez o kome se pričalo otkako je preuzeo odgovornost za proizvode obe kompanije. Iako je njegova početna poruka na forumu potvrdila da će dve kompanije ostati odvojene celine, nekoliko pitanja je ostalo bez odgovora. Srećom, imamo potvrdu o jednoj od najvećih misterija koja okružuje ovaj potez.

 



Iako je Lau uglavnom ćutao u nastavku svog originalnog posta, odgovorio je na jedno pitanje  - Da li će se bilo koja kompanija prebaciti na novi operativni sistem?. 

Izvan Kine, OnePlus uređaji će i ubuduće koristiti OxygenOS. To su sjajne vesti za već postojeće vlasnike i sve zainteresovane za kupovinu OnePlus 9 ili - eventualno - OnePlus 9T ako i kada se lansira ove jeseni.

Da li to znači da OxygenOS počinje da liči na ColorOS ili ne, ostaje da se vidi. Jedan od Beta testera, Max Weinbach instalirao je Android 12 beta na svoj OnePlus 9 prošlog meseca, a kako je primetio, izgledao je manje više identičan ColorOS-u. Naravno, to bi mogla biti samo rana izrada, ali ipak to je i dalje znak da su ove dve kompanije bliže jedna drugoj nego ikad.

Redizajniran ili ne, doslednost u operativnim sistemima je verovatno najbolja, pogotovo što OnePlus kreće u privlačenje šire publike obožavalaca. Ne možete očekivati da će prosečni kupac pametnih telefona 2021. godine ući u AT&T prodavnicu, izaći sa telefonom, a zatim zameniti svoj OS potpuno novom verzijom samo nekoliko meseci kasnije. Ako OnePlus očekuje prepoznavanje svog imena na nivou Samsung-a, održavanje softverske strategije za telefone jednostavnom i lakom za razumevanje je neophodno.