Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

OnePlus X je konačno tu! Evo kako da ga kupite bez “pozivnice”, a ko prvi njemu i kupon! (VIDEO)

OnePlus X je konačno tu! Evo kako da ga kupite bez “pozivnice”, a ko prvi njemu i kupon! (VIDEO)

OnePlus kompanija ponovo oduševljava! Ponovo je predstavila novog "ubicu", samo ovaj put ubicu telefona srednje klase! Za one koji žele da ga kupe imamo poklon kupon!

Kada se OnePlus One telefon pojavio, svi smo bili iznenađeni, ali pozitivno, naravno. To je telefon koji je za “smešan novac”, uslovno rečeno, pružao možda i više od tadašnjih vodećih telefona, tačnije flagship uređaja, kako ih inače nazivaju.

Nakon nekon vremena, došlo je vreme da se nastavi “posao flagship killer-a” pa je stoga predstavljen OnePlus Two. Svi su bili sumnjičavi da li će OnePlus kompanija uspeti da nastavi istim tempom, međutim OnePlus Two je “na mišiće” uspeo da razočara sve skeptike i ponovo oduševi ceo svet. Nešto više o tom telefonu možete pročitati na priloženom linku:



>> Novi “ubica premium telefona” je stigao! Kupite ga bez sistema za pozivanje.... <<

Ipak, OnePlus Two nema cenu kojoj smo se svi mi nadali, pa tako nažalost treba izdvojiti veliku sumu novca za njega. To je jedini razlog zbog čega novi “ubica premium telefona” ovaj put nije u potpunosti ispunio očekivanja.

No, mi danas hoćemo detaljnije da govorimo o novom OnePlus telefonu koji je po našem mišljenju “ubica telefona srednje klase”. Da, da! OnePlus X je telefon koji će u senku baciti telefone celokupne srednje klase.

Radi se uređaju koji je veoma povoljan, pouzdan, kvalitetno izrađen i pre svega veoma “zgodan”! OnePlus X je predstavljen krajem oktobra, praktično pre par nedelja. Iz nekog razloga se svrstava u srednju klasu, međutim, nije nam jasno kako je to moguće budući da pojedini telefoni visoke klase bivaju lošiji od njega. No, da mi ne bismo sada otvarali nove teme, hajmo da vas upoznamo sa OnePlus X telefonom.

OnePlus X review

On ima IPS ekran dijagonale 5 inča, FullHD rezolucije sa 441 piksela po inču što je prosto neverovatno za telefon ovog cenovnog ranga. Idemo dalje. Ispod ovog odličnog ekrana nalazi se ne toliko spektakularan ali svakako odličan Snapdragon 801 čipset koji podrazumeva čestri jezgra i takt od 2.3 GHz. Tu je i Adreno 330 grafika sa kojom će svi definitivno biti i više nego zadovoljni. Sve ovo radi u paru sa 3 GB RAM-a što trenutno imaju samo telefoni visoke klase ili oni koji nemaju renomiran brend pa se visokim karakteristikama probijaju na tržište. Slažete li se sa nama?

OnePlus X review



Nažalost, interna memorija je 16 GB ali za one “klaustrofobične” postoji MicroSD slot za proširenje putem kartice. Da se razumemo, prilikom kupivine vi birate da li uzimate DualSIM verziju ili SIM i MicroSD verziju.

Takođe, uskoro će postojati i izbor između plastične i keramičke zadnje maske. A kad smo se već dotakli te teme, tj. dizajna, dodaćemo da OnePlus X ima metalni ram koji upotpunjuje kvalitetnu izradu. Kada pogledate telefon videćete da je taj ram u sendviču prednjeg stakla i zadnje keramičke (plastične) maskice. Moramo priznati da se ne radi o uređaju inovativnog dizajna ali sa druge strane odluka kompanije da telefon izgleda ovako nikako nije greška. Jednostavno, OnePlus X izgleda super.



Zadnja kamera OnePlus X telefona ima 13 MPx sa f/2.2 aperturom. Imali smo prilike da bacimo pogled na fotografijee i video zapise koji su načinjeni ovom kamerom. Samo ćemo reći da smo oduševljenji. Kamera nije trpela “sankcije” zarad niže cene ili boljih komponenti ispod “haube”. Pravo iznenađenje nas čeka sa prednje strane jer tu imamo kameru od 8 MPx. Ali pravih 8 MPx. Ta kamera ima f/2.4 aperturu i nekoliko modova koji će pomoći da se napravi inzvaredan selfie.

OnePlus X review

Nažalost, OnePlus X nema USB Tip C konektor, već koristi MicroUSB ali to i nije toliko bitno kada se u obzir uzme sve ostalo. Naravno, OnePlus X ima 4G modul, WiFi, GPS, A-GPS, GLONASS, Beidou, FM Radio, Bluetooth v4 sa A2DP.



OnePlus X review

Ah da! zaboravili smo da istaknemo da se sa prednje strane telefona, preko ekrana, nalazi Corning Gorilla Glass zaštita treće generacije, kao i to da se pored zadnje kamere nalazi LED blic.

OnePlus X pokreće Android 5.1, sa OxyenOS korisničkim izgledom, a govori se da će veoma uskoro biti dostupna nadogradnja na Android 6 Marshmallow.

OnePlus X review

E sada malo da govorimo o ceni. On košta svega 288$ što je negde oko 270 evra! Za taj novac, ni sličan telefon ne možete kupiti, a sa ovom konstatacijom će se složiti mnogi. Danas je tačno godinu dana kako je portal PametniTelefoni.rs počeo sa radom i u to ime želimo da poklonimo kupon najbržem “lovcu”, i generalno onome ko tekstove čita do kraja. Kupon se primeniti pri kupovini ovog telefona na GeekBuying.com web prodavnici, a on ide ovako: “OPXOFFER”.

Kliknite na “KUPI” baner i poručite sebi OnePlus X telefon: