Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Oukitel K6000 Pro - Telefon sa baterijom od 6.000 mAh, 3 GB RAM-a i osmojezgranim procesorom!

Oukitel K6000 Pro - Telefon sa baterijom od 6.000 mAh, 3 GB RAM-a i osmojezgranim procesorom!

Ako ste tražili odličan moćan telefon koji može da izdrži i do tri dana, onda je to Oukitel K6000 Pro!

Malo je telefona koji nisu previše skupi, a koji sa druge strane pružaju gotovo sve što je jednom malo zahtevnijem korisniku potrebno, doduše “plićeg džepa”! Što se takve kategorije tiče, brend Oukitel oduvek vlada! Skorije smo “u tefter” zabeležili model K6000 jer nam dopala cena po kojoj ide, kao i to šta on može da pruži korisnicima. Pa, hajmo onda da zajedno da prodiskutujemo o njemu. Mi ćemo pisati šta to odlikuje Oukitel K6000, šta nam se dopada, šta ne, a vi u komentarima dodajte vaše mišljenje. Sve komentare pratimo te smo uvek raspoloženi da porazgovaramo sa svojim pratiocima.



Dakle, prva i osnovna stvar je kapacitet baterije, zar ne? Oukitel K6000 ima ogromnu bateriju kapaciteta 6.000 mAh. Verovatno sada razmišljate “ko zna šta mu fali, kad je fokus na bateriji”. Odgovor na to je: apsolutno ništa! Obrazložićemo to redom.

Dizajn nije toliko trpeo, koliko obično trpi kada se radi o telefonu koji ima veliku bateriju, a nisku cenu! Oukitel K6000 je debeo 9.8 mm što je otprilike nekih 3 mm više od onih fensi tankih telefona! Njegova težina jeste blago neprijatna tj. 214 grama i to jedina stvar na koju možete gledati kao nedostatak ovog telefona. Kućište je sačinjeno u celosti od metala, što je retkost, a audio sistem visoke rezolucije, koji dolazi uz telefon, je odlično ukombinovan sa telom telefona.

Oukitel K6000 ima ekran dijagonale 5.5 inča, FullHD rezolucije, koji je prekriven 2.5D dragontrail zaštitnim staklom. Rezolucija je i više nego odgovarajuća, 2.5 D Arc staklo odlično upotpunjava dizajn, dok dragontrail zaštitno staklo štiti od oštećenja. Ok, nije Corning Gorilla Glass zaštita, ali nije ni neka sasvim obična.

Ispod pomenutog ekrana se krije mašina koja svoj posao obavlja baš onako kako treba. Tu mašinu čine MTK6753 čipset, 64-bitne arhitekture, koji podrazumeva osmojezgrani procesor takta 1.3 GHz. Sve pomenuto je upareno sa 3 GB RAM-a i Mali T720 grafikom! Znači, nema zime kada je multitasking i gejming u pitanju. Naravno, ovo nije sam vrh, ali je za mnoge stvari i više nego dobro!



Do sada napisano vas je već oduševilo? Čekajte da čujete ostalo! Oukitel K6000 ima i čitač otiska prstiju koji je smešten na poleđini telefona. Radi sasvim pristojno, a uz Android 6 Marshmallow koji pokreće ovo “skladište električne energije”, sve sigurnosne funkcije dolaze do izražaja.

Zadnja kamera je 13 MPx (polarizovana na 16 MPx) i pruža performanse u skladu sa krakteristikama. Ne možemo reći da je sjajna, ali ne može je ni okrakterisati kao lošu! Na priloženom video testu pogledajte kako se ona snalazi u poređenju sa iPhone 6 telefonom:



Prednja kamera je skroz ok za selfie fotografije i prilično se dobro snalazi u raznim uslovima osvetljenja. Detaljnije informacije o kamerama ovog telefona možete pronaći na YouTube-u ili nekim drugim sajtovima.



Kada smo rekli “to nije sve” to smo i mislili! Oukitel K6000 je otporan na kratak kontakt sa vodom i na prašinu! Da, da! Prosto da pomislite da je ovo telefon bez nedostaka, ali nije tako…

Jednostavno, Oukitel K6000 je uključio nekoliko odličnih karakteristika, dok sve ostalo osnovno. Na šta mislimo? Pa, otporan je na vodu ali samo na kratko, što znači da ga ne možete potopiti. Čipset je dobar, ali nije najsjajniji. Ekran je tako odličan, ali nije baš toliko saturisan kao neki na premium uređajima. Da ne nastavljamo sada u nedogled. Pohvalićemo Oukitel-ov trud i želju da korisniku pruži maksimum za njegov uložen novac i to je nešto što nas najviše oduševljava! 130€ za Oukitel K6000 stvarno nije mnogo!

Još mnogo toga zanimljivog možete pročitati vezano za Oukitel K6000 telefon klikom na “Kupi” baner, gde između ostalog možete da ostvarite kupovinu: