Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Ovo je Ecoo E4 Lite telefon! On je nesvakidašnje povoljan telefon sa veoma visokim karakteristikama!

Ovo je Ecoo E4 Lite telefon! On je nesvakidašnje povoljan telefon sa veoma visokim karakteristikama!

Odlične karakteristike, niska cena i solidan dizajn su ono što Ecoo E4 Lite ima. Inače, ovo je telefon koji se nama lično dopada, evo i zašto…

Slučajno smo jednom prilikom zapazili telefon koji veoma podseća na Samsung Galaxy S4 i Galaxy S5. Pomislili smo da se radi o kopiji, međutim kada smo krenuli da istražujemo o njemu malo detaljnije, zaključili smo da je Eco E4 zapravo kinesko zakopano blago koje smo upravo pronašli!

Pre nego što krenemo da opisujemo njegove karakteristike napomenućemo vam sledeće kako bi sa odgovarajućim stavom nastavili dalje. Naime, da Ecoo E4 ima metalnu izradu i dizajn, on bi možda bio jedan od najboljih, a najpovoljnijih budžetnih telefona koji se može naći na tržištu. Mnogi vole metalnu izradu telefona, to je danas nekako trend koji svi prate, pa stoga ovaj telefon ne uživa zasluženu pažnju koju bi po našem mišljenju trebalo. Dakle, nemojte misliti da se radi o telefonu koji ima dobre karakteristike samo na papiru. Na njega posmatrajte kao da ga je Samsung napravio.



Ecoo E4 je opremljen apsolutno svim modulima koje današnje telefone čine zanimljivim i modernim. Shodno tome, sa prednje strane Ecoo E4 telefona se može uočiti veoma brzi senzor koji čita otiske prstiju. Potrebno mu je samo 0.1 sekundi da prepozna otisak, a u 96% slučajeva to uradi iz prvog pokušaja. Ovo je veoma bitan modul koji će zahvaljujući Android 5.1 verziji operativnog sistema veoma biti od koristi svim korisnicima.

Takođe, 4G modul je prisutan tako da svi koji kupe Ecoo E4 će kod nas moći da uživaju u veoma brzom 4G internetu! No, kada smo već kod prednje strane telefona nagovestićemo da Ecoo E4 ima takav dizajn da su ivice oko ekrana veoma tanke što uz 2.5D staklo koje prekriva ekran, garantuje veoma zgodno korisničko iskustvo jednom rukom, bez obzira na to što Ecoo E4 ima dijagonalu od 5.5 inča.

Inače Ecoo E4 raspolaže sa IPS ekranom FullHD rezolucije, 1920*1080 koji daje veoma dobar prikaz slike. U skladu sa karakteristikama! Nažalost, koliko znamo, preko ekrana se ne nalazi Corning Gorilla Glass zaštita. Naravno da je staklo koje prekriva ekran otporno na habanje do neke granice, ali ipak preporučujemo da se iskoristi zaštita za ekran.



Ispod pomenutog ekrana, Ecoo E4 pakuje unapređeni MTK6753 čipset koji podrazumeva Cortex A53 procesor od osam jezgra 64-bitne arhitekture. Dakle, odličan procesor takta 1.7 GHz koji svoj posao neprikosloveno odrađuje, uz 3 GB RAM-a i Mali T720 grafku. Gejming je nezaboravan, a multitasking veoma fluidan, bez ikakvih grešaka. Prema iskustvu koje su imali momci sa portala Android Authority dok su testirali telefon, Ecoo E4 pruža performanse pojedinih vodećih telefona koji su se pojavili krajem 2014 godine i početkom 2015 godine.

Čak i postavka kamera nije toliko loša kao što se može očekivati od povoljnih telefona. Sa zadnje strane se nalazi senzor od 16 MPx, a sa prednje senzor od 8 MPx. Fokusiranje i okidanje je brzo, a boje su sasvim prirodne, bez prenaglašavanja. Fotografije načinjene ovim kamerama su potpuno ok, međutim obe kamere su interpolirane što znači da su digitalno unapređene da beleže više piksela nego što bi prvobitno mogle. U prevodu, kamere nisu 16 i 8 megapiksela, već možda 13 i 5 megapiksela. Treba pohvaliti dvotonski LED blic sa zadnje strane koji odlično blješti prilikom fotkanja, kao i nekoliko funkcija koje dolaze u okviru kamera aplikacije.



Jedini nedostatak ovog telefona je baterija koja ima kapacitet od samo 2500 mAh. Tačno je da MTK6753 čipset nije veliki potrošač ali to ne znači da i ekran nije. Savetujemo da uz ovaj telefon imate jednu prenosivu bateriju za svaki slučaj.

I naravno da podsetimo, Ecoo E4 Lite (3GB) ide sa Android 5.1 operativnim sistemom iz kutije. Da ne zaboravimo, njegova interna memorija je kapaciteta 16 GB i može se proširiti MicroSD karticom za još 64 GB. DualSIM je, tako da bez problema možete koristiti dva broja.



Njegova cena je trenutno 123 evra! Da li možete da poverujete!? Koliko telefona je na tržištu koji nude ovoliko za samo 123 evra? GearBest.com ima za sada najpovoljniju ponudu zato vas savetujemo da požurite pre nego što se cena ne promeni. Na priloženom linku “KUPI” možete ostvariti kupovinu i pročitati nešto više o samom telefonu.