Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Ovo je online alatka za pravljenje “Material Design” ikona!

Ovo je online alatka za pravljenje “Material Design” ikona!

Ako ste nekada bili u potrazi za alatkom koja će na jedan automatizovan način kreirati ikone sa Material Design izgledom, onda je ovo jackpot!

Ok, nemojte nam reći da vas nikada nije zanimalo kako se kreiraju one cool ikone koje se po prvi put pojavljuju na Android 5 LolliPop-u!? Možda su vam se jednostavno dopale pa ste radoznali i pitate se kako su napravljene ili je to možda zato što imate želju da napravite nešto slično. Bilo kako bilo, te ikone se mogu napraviti na razne načine, a od skorije je moguće napraviti ih i uz pomoć web alatke.

Ovo može biti korisno onima koji žele da modifikuju izgled launchera, za one koji žele da kreiraju ikonu po svojoj želji i za mnoge druge. Što se nas tiče, mi ćemo ovu alatku sigurno koristiti, najčešće za kreiranje naslovnih fotografija.



“Android Material Icon Generator” ima pristojnu bazu već kreiranih ikona koje mogu biti uređene prema želji korisnika. Naravno, vrlo lako se mogu učitati i neke druge ikone u SVG formatu kako bi se kasnije pomoću alatke kreirao “Material Design” izgled.

>> Android Material Icon Generator - By Philipp <<

Alatka sadrži nekoliko parametra koji se mogu izmenjivati. Dakle, korisnik je u mogućnosti da bira da li će ikona biti okrugla ili kockasta, da odabere boju ikone, da li će ono što je predstalvjeno na ikoni biti u centru ili ne, da menja veličinu onoga što je u centru ikone i da manipuliše senkama.

Tu je i taster “Download” za preuzimanje ikone, međutim nama nikako nije uspelo da preuzmemo ikonu jer nam alatka ne daje mogućnost da biramo format. Verujemo da se radi o greški koja će uskoro biti otklonjena. U suštini, uvek ste u mogućnosti da napravite screenshot i kasnije konvertujete .png u .ico.

Inače, alatku je napravio momak koji se potpisuje kao "Philipp". Probajte alatku pa nam pišite vaše mišljenje i iskustva.