Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Ovo je zanimljiv Android gejming tablet na preklop sa integrisanim džojstikom!

Ovo je zanimljiv Android gejming tablet na preklop sa integrisanim džojstikom!

Da li ste znali da postoji tablet na preklop koji ima integrisani gamepad ili kako ga obično kod nas zovu “džojstik”? Zanimljivo je to da ima poprilično solidne karakteristike, pogledajte…

Znamo, verovatno ste već pomislili kako je pravi gejmerski tablet Nvidia Shield. Međutim nisu samo karakteristike ono što jedan tablet čini gejmerskim. Tu ima dosta elemenata na koje treba obratiti pažnju. Opet, ni karakteristike ovog tablet računara nisu uopšte loše! Čak šta više, veoma su dobre…

Radi se GPD XD Android tablet računaru koji je na preklop gde jednu polovinu tog tableta čini ekran osetljiv na dodir a drugu polovinu gamepad sa svim neophodnim tasterima.



Počećemo sa dizajnom. Tablet nema neku liniju koja će vas ostaviti bez daha, takođe na prvi pogled deluje kao parče plastike ili neka obična konzola za malu decu. Ipak, knjiga se ne sudi po koricama. Ukoliko otvorite GPD XD Android tablet primetićete jednu jako zanimljivu postavu. Tu su tasteri koji su pozicionirani i obeleženi slično gamepadu za Sony Play Station 4, zatim dve analogne palice, stereo zvučnici i HD IPS ekran od 5 inča koji je osetljiv na dodir.

Ispod haube se nalazi RK3288 četvorojezgrani procesor takta 600 mhz, Mali T764 grafika, 2 GB DDR3 RAM-a + 16 GB ROM-a.  Sama postavka osnovnih komponenti vas sigurno neće ostaviti bez daha, ipak zahvaljujući solidno, grafičkom čipu i 2 GB DDR RAM-u, na GPD XD gejmerskom tabletu se mogu pokrenuti gotovo svi igrački naslovi. Kako navode, 3D igrice se takođe mogu igrati na njemu. Ono što zapravo ovaj tablet čini gejmerskim je podrška raznih emulatora poput: NDS, aFBA, MAME itd.

Kako bi igračko iskustvo bilo na svom mestu, tu je masivna baterija od 6000 miliamper časova koja može da podnese težak gejming bez pregrejavanja. Da ne zaboravimo, GPD XD ima i compas u sebi što znači da se neke operacije mogu obavljati putem naginjanja uređaja. Takođe, on poseduje i HDMI izlaz kako biste mogli da ga povežete sa TV-om.



No, ovaj gejming tablet sa sa fizičkim gamepad-om može ujedno poslužiti kao i standardan Android uređaj budući da ima ekran koji je osetljiv na dodir, da ima LED lampicu koja svetli ukoliko imate neko obaveštenje i da se putem WiFi modula, koji takođe GPF XD poseduje, može povezati na neku od dostupnih WiFi tačaka.

Sve u svemu jedan jako zanimljiv uređaj koji će obradovati i malo stariju decu. Dobro, pod starijom decom mislimo na one koji vole da se igraju iako imaju dovolljno godina da se ne oslovljavaju tako. Ovaj gejmerski tablet bi mogao da bude idealan poklon za vama dragu osobu za koju znate da voli ovakve stvari.



Kada se uzme u obzir šta sve ovaj uređaj pruža, njegova cena i nija baš previsoka. GearBest trenutno ima odličnu ponudu gde GPD XD možete kupiti po ceni od 147 evra, a dostava je naravno besplatna.