Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Ovo su Android telefoni sa baterijom koja najviše izdrži nakon poslednjeg punjenja!

Ovo su Android telefoni sa baterijom koja najviše izdrži nakon poslednjeg punjenja!

Evo koji to poznati telefoni mogu najduže da izdrže nakon poslednjeg punjenja!

Ok, nismo hteli da napišemo da su ovo telefoni sa najvećim baterijama jer to nije istina. Radi se o telefonima koji imaju štedljive komponente, odlično optimiziran operativni sistem i dobru bateriju koja telefon ne pretvara u parče debele cigle.

>> Kako oporaviti bateriju na Android telefonu ili tabletu? <<



>> Kako popraviti telefon koji neće da se puni? <<

>> Kako napuniti telefon pomoću drugog telefona? (VIDEO) <<

Za mnoge ljude je pri kupovini novog telefona od ogromnog značaja to koliko on može da izdrži nakon jednog punjenja. Nije lako pronaći telefon koji može zadovoljiti zahtevne korisnike, pogotovu ukoliko ti korisnici žele uređaj koji nije previše zavistan od punjača.

Naravno da postoje telefoni sa ekstremno velikom baterijom, ali to utiče na ostale karakteristike pa one tako trpe posledice. Znači, zarad ogromne baterije često trpi dizajn pa on bude robusta, ili performanse pa one budu prosečne. Ipak, postoje telefoni koju su uspeli da naprave idealan balans i pruže maksimum, bilo da je reč o bateriji, performansama ili dizajnu.

>> Kako sačuvati bateriju na Android uređaju!? <<

>> Kako sačuvati bateriju na telefonima koji koriste AMOLED ekrane!? <<



>> Kako da telefon izdrži čitavih 10 dana i više nakon jednog punjenja!? <<

Samsung Galaxy S7 Edge

Verovatno ste očekivali ovaj telefon na ovoj listi? Ako jeste, onda ste naslutili ispravno. Galaxy S7 Edge je veoma moćan telefon stoga i to da on ima bateriju velikog kapaciteta, tačnije 3.600 mAh. Za razliku od Galaxy S6 Edge, novi model Galaxy S7 Edge ima bateriju koja je unapređena za celih 1.000 mAh. Iako još nismo ni na polovini godine, vrlo lako može da se desi da će ovaj telefon biti jedan od onih vodećih telefona sa baterijom najvećeg kapaciteta.

Baterija koju Galaxy S7 Edge ima se vrlo brzo može napuniti zahvaljujući najnovijem sistemu brzog punjenja. Ona se može u potpunosti napuniti za svega sat i trideset minuta. Naravno, Galaxy S7 Edge može da izdrži dugo ne samo zbog velike baterije, već i zbog dobro optimiziranog operativnog sistema i dobrim režimima štednje.



>> Ovo su novi Galaxy S7 i Galaxy S7 Edge telefoni. Evo sažetog teksta koji govori sve o njima! <<

>> Kako instalirati Galaxy S7 Edge portovani ROM na Galaxy S6 i S6 Edge telefone? (VIDEO) <<

>> Tech manijak nastavlja sa terorisanjem najnovijih telefona, a Galaxy S7 Edge je ovaj put na meti! (VIDEO) <<



Verovatno se pitate kako je Samsung uspeo da spakuje tako krupnu bateriju u tako malo kućište, zar ne? Naime, Samsung je koristio novu tehnologiju savitljivih baterija pa je tako iskoristio prazan prostor kućišta. umesto da obezbedi nov, što bi generalno uticalo na same dimenzije Galaxy S7 Edge telefona. Naravno, veći ekran dodatno kreira slobodan prostor za dopdatnih 1.000 mAh.

Xiaomi Mi 5

Ovaj telefon pakuje bateriju kapaciteta 3.000 mAh što uopšte nije malo. Kada listate specifikaciju uređaja, ovaj podatak će svakako ostaviti pozitivan utisak na vas, ali ako to stavimo po strani, cena ovog uređaja i to šta on pruža je Xiaomi-ev najglavniji adut!

Zahvaljujući odlično optimizovanom operativnom sistemu i dobro izabranim komponentama koje ne spadaju u kategoriju “halapljivih” potrošača, Xiaomi Mi 5 može izdržati celi dan bez problema, šta god na njemu radili, a ako ga samo malo poštedite, onda možete da računate na dva dana!

I ovo je jedan od telefona koji imaju visoke karakteristike, uključujući premium čipset, odličan ekran i USB Tip C konektor. Kada pogledate proporcije Xiaomi Mi 5 telefona, začudićete se kako je baterija velikog kapaciteta uspela da stane u samo kućište. No, to samo zna ekipa dizajnera koja je radila na tome kako će ovaj telefon izgledati i kako će se sklapati.

Da podvučemo liniju: Xiaomi Mi 5 je težak samo 129 grama, a dimenzije su mu 144.55 x 69.2 x 7.25 mm. Zamislite uređaj tih veličina. Da li biste naslutili da on ima bateriju kapaciteta 3.000 mAh?

OnePlus One

Postoji mnogo toga što će se svima dopasti kod prve generacije “ubice premium telefona”. Hajde da počnemo od Cyanogen OS-a (Oxygen OS), pa da nastavimo sa velikim ekranom, sve preko niske cene i na kraju, do baterije koja je kapaciteta 3.100 mAh. Sa svojim Snapdragon 810 čipsetom, velikim ekranom i 3 GB RAM-om, nije ni čudo što imamo priliku da svedočimo poprilično krupnoj bateriji kod OnePlus One telefona.

Baterija OnePlus One telefona može da izdrži 13 sati ozbiljnog korišćenja što podrazumeva konstantno aktiviran internet, standarni intervali razgovora i pregled video snimaka. Za one malo slabije korisnike, 18 sati je vreme na koje mogu da računaju, bez problema.

Samsung Galaxy Note 5

Ovo je telefon koji opravdava svaki uloženi dinar, najviše zahvaljujući kameri, ogromnom i predivnom 5.7 inča, Super AMOLED ekranu i jednostvenoj S-Pen olovci.

Sve navedeno: ekran, kamera i olovka, radi fantastično! Kako ne bi radilo kada ga pokreće Exynos 7420 osmojezgrani procesor kojeg napaja baterija od 3.000 mAh kapaciteta. Istina, baterija Galaxy Note 5 telefona je za nijansu manjeg kapaciteta od Galaxy Note 4 telefona, ali to ne znači da ne pruža bolje performanse!

>> Samsung Galaxy Note 5 predstavljen zvanično! Evo kako izgleda... (VIDEO) <<

>> Samsung Galaxy Note5 - karakteristike i cene <<

Realno, Exynos procesori nikada nisu bili ogromni potrošači tako da Galaxy Note 5 uspeva da izdrži celi dan naprednog korišćenja. Kada privedete dan sa Galaxy Note 5 telefonom, baterija bi trebalo da bude na 30%. Ovo govori samo jedno: ovaj telefon može bez problema da izdrži 36 sati prosečnog korišćenja, što je u suštini dan, noć, dan!

Sony Xperia Z3

I ovaj telefon ima bateriju kapaciteta 3.000 mAh, što je iz nekog razloga manje od Xperia Z2 modela. Ključ je u tome kako je Sony optimizovao Sony Xperia Z3 komponente i operativni sistem. Sony je optimizivao potrošnju Xperia Z3 telefona toliko dobro da on može da izdrži 2 dana standardnog korišćenja.

>> Kako instalirati zvanični Android 6 Marshmallow na Sony Xperia Z2, Z3 i Z3 Compact telefone? <<

>> Sony Xperia Z3 - karakteristike i cene <<

E sada, zašto smo pohvalili bateriju baš Xepira Z3 modela Sony kompanije, a ne neki drugi. Razlog tome je odnos kapaciteta baterija sa ostalim karakteristikama koje ni malo nisu naivne: 3 GB RAM-a, Snapdragon 801 i 5.2 inča FullHD ekran.

Huawei Ascend Mate 7

Ovo je telefon sa jednom od najvećih baterija na tržištu: 4.100 mAh. Ali, to uopšte nije slučajno! Budući da Mate 7 ima FullHD ekran dijagonale 6 inča i osmojezgrani Hisilicon Kirin 925 procesor, ne čudi nas potreba za “elektro sokom”!

>> 5 najboljih pametnih telefona koji se mogu koristiti sa rukavicama! <<

>> Huawei Ascend Mate7 - karakteristike i cene <<

Uprkos velikom ekranu i ostalim naprednim karakteristikama, Huawei Ascend Mate 7 vrlo lako može da preživi 2 dana standardnog korišćenja, uz povremenu pomoć režima štednje baterije. Oni koji vole prostrane ekrane, a bitno im je da baterija bude dobra i da taj telefon može da izdrži dugo, Mate 7 je naša preporuka!