Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Ovo su telefoni sa najboljom zadnjom kamerom! [2018]

Ovo su telefoni sa najboljom zadnjom kamerom! [2018]

Najbolje fotografije prave telefoni koju su najskuplji, odmah da se razumemo. Međutim, mnogo je skupocenih telefona! Koji od njih ima stvarno najbolju zadnju kameru?

Večita diskusija se vodi oko toga koji je to telefon sa najboljom zadnjom kamerom, bilo da se radi o nekom skupocenom ili povoljnijem uređaju. Ono što je sigurno je da isključivo premium, i samo premium telefoni dolaze sa vrhunskim zadnjim kamerama.

 



Da se razumemo, pojedini telefoni srednje klase imaju sjajnu kameru i mogu da naprave vrlo kvalitetne fotografije, ali u poređenju sa kamerama premium telefona, razlika je i više nego uočljiva. Isto tako, kamere se ne upoređuju tako što napravite fotografiju i uporedite ih. Ne ne! Potrebno je simulirati iste okolnosti osvetljenja, odnosno uslove za fotografisanje, i na identičan način okinuti fotografiju na oba uređaja čiju kameru želite da testirate.

Nije isto kada sa jednim telefon provedete nekoliko minuta kako bi okinuli perfektnu fotografiju, dok sa drugim to uradite za par sekundi. To jedan jako bitan faktor koji treba da se uzme u obzir kada je reč o tom korisničkom iskustvu koje se stiče pri fotografisanju pomoću telefona. Upravo po tome prednjače premium telefoni i, naravno, po još mnogo tome drugom.

>> Ovo su 5 telefona sa najboljim kamerama za slowmotion snimanje! <<

No, u današnjem tekstu želimo da prenesemo iskustvo poznatog YouTube kreatora koji se zove “Marques Brownlee”. On je nedavno objavio video u kojem je detaljno testirao kamere pet premium telefona. U početku videa nije želeo da otkrije koji telefon stoji iza fotografije koju prikazuje. Ideja mu je bila da mi, gledaoci, budemo što objektivniji pri ocenjivanju kamera tih teleofna. Naravno, oni koji su koristili neki od tih telefona vrlo brzo mogu da prepoznaju koji telefon stoji iza određene fotografije. U suprotnom, to i nije baš tako lako.

Marques Brownlee je takođe istakao da ne želi da upre prstom u telefon i kađe, “e ovaj ima najbolju kameru”. On je tu odluku ostavio nama… Uglavnom, za “TOP 5” je uzeo telefone za koje poznati sajt DxO mark tvrdi da imaju najbolje kamere, odnosno telefone koji su na DxOmark testu prošni najbolje.

Ok, pa da krenemo. Evo fotografija koje su fotografisane sa pet različitih telefona. Zapamtite ili zabelečite slovo fotografije za koju smatrate da je najbolja i na kraju saznajte koji telefon stoji iza nje.



I set fotografija

II set fotografija



III set fotografija

IV set fotografija



V set fotografija

VI set fotografija

VII set fotografija

VIII set fotografija

Ok, jeste li zapamtili svoje favorite? Naš favorit je od samog starta bio telefon koji stoji iza “C” fotografije. Napišite nam u komentarima koji je vaš favorit bio. Ok, vreme je da vam otkrijemo:

A - OnePlus 6

B - iPhone X

C - Pixel 2 XL

D - Huawei P20 Pro

E - Galaxy S9+

Iznenađeni? Mi barem jesmo! Očekivali smo da će iPhone X biti jedan od boljih na ovom testu, a ispostavilo se da su njegove fotografije bile najgore, barem po našem mišljenju. Isto tako smo očekivali da će dominirati Galaxy S9+ ili možda Huawei P20 Pro, ali smo pogrešili. Po našem mišljenju je Google Pixel 2 XL definitivno pobedio u ovom testu. Boje su najpreciznije, fokus takođe. Sve je kristalno čisto, expozicija precizna, bez prenaglašavanja bele boje, niti crne. Sjajan je portrait režim, kao i efekat zamagljene pozadine kada se fotografiše u normalnom režim, odnosno bez portrait režima.

>> Najbolje aplikacije za fotografisanje! [TOP 5] <<

>> Najbolje Android aplikacije za fotografisanje! <<

Sada kada znate koji telefon stoji iza ovih fotografija, ima li iznenađenja za vas? Jeste li mogli da naslutite čije su fotografije? Pišite nam u komentarima, voleli bismo da čujemo vaše mišljenje! Prilažemo vam i video prilog u slučaju da želite da ga pogledate!