Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Ovo su unikatni, ali i povoljni keramički zvučnici za telefon! (VIDEO)

Ovo su unikatni, ali i povoljni keramički zvučnici za telefon! (VIDEO)

Iz vajarske radionice su nam stigla tri keramička zvučnika na mali testić. Saznajte da li su stvarno korisni kao što se govori o njima.

Pametni telefoni su svakako sve kvalitetniji i kvalitetniji. Iz godine u godinu, svaki aspekt pametnih telefona biva unapređen. Samim tim, i kvalitet tona koji oni reprodukuju. Za sada, dobro audio iskustvo je rezervisano isključivo za vlasnike premium uređaja. Oni vlasnici nešto povoljnijih uređaja se okreću alternativama.

 



Keramički zvučnik je upravo ta alternativa koja može uveliko obogatiti zvuk telefona, ali ga može i pojačati, da se razumemo. Mada, keramički zvučnici nisu namenjeni samo za telefone sa slabijim zvučnicima. Što je zvuk kvalitetniji direktno iz telefona, to će biti još bogatiji nakon što se “zabode” u keramički zvučnik.

Odmah na početku da razjasnimo da keramički zvučnici ne predstavljaju neku revoluciju ili ti “must have” proizvod. To jednostavno dodatak koji može da posluži u određenim okolnostima dok ujedno dekoriše okruženje. Što bi rekli, “ono kad spojiš lepo i korisno”, eto to je neka osnovna definicija keramičkih zvučnika.

Budući da su napravljeni od crvene ili bele gline, oni funkcionišu po principu rezonantne kutije pojačavajući zvuk usmeravanjem odjeka. Svaki L`Keramika zvučnik je napravljen ručno, na grnčarskom točku.



Inače, iza L`Keramika radionice se krije jedna vrlo unikatna i skromna priča. U toj radionici su nikli mnogi keramičku proizvodi među kojima ima i onih modernih kao što su viseće keramičke saksije, zanimljivi držači za sapun, male geometrijske saksije koje su danas vrlo popularne i još mnogo, mnogo toga!

L`Keramika radionicu i njihove proizvode možete pronaći na priloženom linku:

>> L`Keramika - KupujemProdajem.com <<

Možete ih zapratiti na Facebook-u:



>> L`Keramika - Facebook strana <<

i na Instagram-u takođe:

>> L`Keramika - Instagram <<



Sve te zanimljive keramičke predmete pravi Žika Lazić i njegov brat Lazar. Žika je završio likovnu akademiju, a Lazar arhitekturu u Beogradu. Žika se više posvetio stvaranju tih divnih keramičkih dela, dok Lazar radi nešto više radi na marketingu i prodaji. Svaki predmet koji je izašao iz L`Keramika je unikatan jer je svaki izvajan od strane čarobnih ruku Žike Laziča. Dakle, nema mašina, nema kalupa i ostalih pomagala koje podstiču generički radi, već samo manje serije ručnih radova.

L`Keramika je nastala još davnih 90-tih kada je Žika Lazić tokom studija sa svojim kolegama pokrenuo radionicu u kojoj su pravili umetničke suvenire. Tada nije mnogo suvenira, pogotovo ne onih keramičkih sa magnetima. A ono malo suvenira koji su se ipak mogli pronaći su bili stereotipni. Žika je prepoznao priliku i započeo neku novu priču koja ima miran i tih tempo. Tempo koji traje već skoro 20. godina.

Prvi proizvod koji su pravili u većim serijama i koji im je i danas najtraženiji su keramičke ručice. Lazar je i sam pokušavao da pronađe keramičke ručice koje su mu bile potrebne za staru komodu, ali nije uspevao da ih pronađe. Otud i ideja da se krene sa izradom proizvoda koji oni sada plasiraju u pristojnim količinama.

L`Keramika radi suvenire za Lepenski Vir, Vičnu i druge arheološke lokalitete. Čak je jedna neolitska figura, koja je izašla iz L`Keramika radionice, završila u jednoj državnoj delegaciji. Žika se nije libio da pomogne pojedinim crkvama (crkva Gračanica iz Trebinja) napravivši kapitele za stubove od livenog kamena.

Napravili smo kratak video koji prezentuje keramički zvučnik u svom najboljem svetlu. U video smo i prioložili audio snimak kao primer koji vam može pomoći da stvorite sliku o tome koliko on zapravo obogaćuje zvuk. Pogledajte:

Mi imamo par predloga za drugare iz L`Keramika:

1. Potrudite se da “zarez” za telefon bude simetričan kako telefon ne bi stojao nakrivu.

2. Bilo bi dobro da prečnik sa one strane zvučnika gde se ubacuje telefon bude manji ako telefon ne bi upadau u “zarez” jer je preveliki.

3. Svi vlasnici pametnih telefona su brižljivi i ne bi voleli da im se “staklena dušica” ogrebe dok je u zvučniku. Platnena samolepljiva obloga na rubovima “zareza” u koji se ubacuje telefon bi rešio problem.”  (Oni koji su svoj telefon zaštitili futrolom ne treba da brinu jer je zarez dovoljno veliki da telefon upadne, a samim tim se neće oštetiti)