Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Pet idealna telefona koji mogu biti odličan novogodišnji poklon!

Pet idealna telefona koji mogu biti odličan novogodišnji poklon!

Praznici dolaze, jeste li i vi spremili poklon za vaše drage? Ili možda za sebe? U slučaju da niste prilažemo vam listu telefona kojima možete obradovati sebe ili vama dragoj osobi. Inače, ova lista obuhvata široku cenovnu skalu.

Pre nekoliko dana smo vam napravili listu tablet računara koji mogu ići kao poklon. To su uglavnom bili povoljniji tablet računari. Obično kada pišemo o nekim pametnim uređajima, da l´ zbog kupovne moći u regionu ili naše prirodne potrebe da forsiramo povoljne uređaje, svi oni bivaju izuzetno niske cene. Shodno tome, ovaj put smo rešili da napravimo listu koja će podrazumevati pet telefona sa cenom koja se proteže od 145 evra do 485.

ZTE Blade S6

Kada je Blade S6 predstavljen i premijerno pušten u prodaju on je čak i tada bio poboljan. No, bez obzira na nisku cenu, ZTE Blade S6 je pakuje poprilično ozbiljnu postavku komponenti. Pored odličnog ekrana velike dijagonale, tačnije 5 inča, najveći adud ZTE Blade S6 telefona je Snapdragon MSM8939 čipset sa procesorom od osam jezgra, takta 1.5 GHz.



Naravno, telefon je DualSIM i podržava 4G povezivost. Budući da smo imali prilike da ga lično testiramo slobodno možemo reći da se radi o brzom telefonu solidne kamere i veoma dobrog ekrana! ZTE Blade S6 je među prvima išao sa Android 5 LolliPop operativnim sistemom iz kutije što u neku govori da ZTE veruje u njega kao telefon koji će uspešno promovisati kompaniju. Očekujemo da će Android 6 Marshmallow takođe među prvim ZTE telefonima “okupirati” Blade S6. Detaljnije o ZTE Blade S6 telefonu, njegovoj kameri, performansama i ostalo, pročitajte i pogledajte video na priloženom liku:

>> ZTE Blade S6 - Test (VIDEO) <<

Njegova cena je 145 evra i za one koji žele povoljan, brz, pozzdan i kvalitetan telefon ZTE Blade S6 je odličan izbor. Možete ga poručiti na priloženom “KUPI” baneru po poneutoj ceni uz besplatnu dostavnu na vašu adresu.

LeTV 1S X500

Ne znamo koliko pratite telefone koji pokušavaju da se probiju na tržište, međutim LeTV je jedna od novošečenih kompanija u “smartphone” vodama. Iako je LeTV kompanija mlada u ovoj oblasti, ona veoma dobro posluje na drugim tržištima kao što je televizija. LeTV = TV, logično zar ne?



Naime, LeTV 1S X500 je model koji ima poprilično impresivne karakteristike, dok sa druge strane iznenađuje i svojom cenom. Dovoljno je reći da LeTV 1S pakuje MTK 64 bitni Helio X10 čipset, zajedno sa 3 GB RAM-a i USB Tip C konektorom.

Dakle, pomenute karakteristike nagoveštavaju da se radi o modernom uređaju, međutim šta je to što ga čini posebnim? LeTV je veoma dobro usklađen što znači da ima metalno kućište, senzor za čitanje otiska, par solidnih kamera, odličan ekran dijagonale 5.5 inča, nov i brz USB Tip C konektor, DualSIM podrška i još mnogo toga.



Složićete se sa nama da je LeTV 1S odlična kupovina budući da košta samo 195 ervra!? Kupovinu možete ostvariti na priloženom “KUPI” baneru, a telefon bi na vašu kućnu adresu stigao za oko 15 do 20 dana, naravno bez troškova dostave.

OnePlus X

Nakon prvog telefona OnePlus kompanije svi su željno isčekivali naslednika. Naravno, oduševljeni OnePlus One telefonom, očekivali su da će OnePlus Two pružiti još bolje. Što se u neku ruku i dogodilo! Ipak, kao grom iz vedra neba, odmah nakon lansiranja OnePlus Two telefna pojavio se i OnePlus X!



OnePlus X se pojavio u svojstvu “ubice telefona srednje klase”, ako uzmemo u obzir to da je OnePlus Two “ubica telefona visoke klase” tj “flagship killer”. Zašto je to tako!? Pa, verovatno zato što ne postoji bolji telefon u tom cenovnom rangu od OnePlus X telefona.

OnePlus X review

On ima IPS ekran dijagonale 5 inča, FullHD rezolucije sa 441 piksela po inču što je prosto neverovatno za telefon ovog cenovnog ranga. Idemo dalje. Ispod ovog odličnog ekrana nalazi se ne toliko spektakularan ali svakako odličan Snapdragon 801 čipset koji podrazumeva čestri jezgra i takt od 2.3 GHz. Tu je i Adreno 330 grafika sa kojom će svi definitivno biti i više nego zadovoljni. Sve ovo radi u paru sa 3 GB RAM-a što trenutno imaju samo telefoni visoke klase ili oni koji nemaju renomiran brend pa se visokim karakteristikama probijaju na tržište. Slažete li se sa nama?

OnePlus X review

Zadnja kamera OnePlus X telefona ima 13 MPx sa f/2.2 aperturom. Imali smo prilike da bacimo pogled na fotografijee i video zapise koji su načinjeni ovom kamerom. Samo ćemo reći da smo oduševljenji. Kamera nije trpela “sankcije” zarad niže cene ili boljih komponenti ispod “haube”. Pravo iznenađenje nas čeka sa prednje strane jer tu imamo kameru od 8 MPx. Ali pravih 8 MPx. Ta kamera ima f/2.4 aperturu i nekoliko modova koji će pomoći da se napravi inzvaredan selfie. Detaljnije o OnePlus X telefonu i tome gde ga možete kupiti pročitajte na priloženom “KUPI” baneru. Njegova cena je 245 evra!

OnePlus Two

U opisu prethodnog telefona smo se dotakli OnePlus Two uređaja gde sada nemamo mnogo toga da kažemo osim da se radi o kvalitetnom telefonu koji sve ostale premum uređaje baca u senku, kako po karakteristikama, tako i po ceni.

Ovaj put želimo da vam preporučimo verziju sa 4 GB jer kad kupujete “ubicu nek on bude naoružan do zuba!” Dakle pored tih 4 GB RAM-a, OnePlus Two je opremljen sa FullHD LTPS LCD ekranom čija je gustina piksela 401 ppi. Ekran je prekriven četvrtom generacijom Corning Gorilla Glass zaštite i ima dijagonalu od 5.5 inča što praktično čini manjim fabletom. Ispod haube se nalazi Snapdragon 810 čipset sa 64 bitnim osmojezgranim procesorom koji radi u kombinaciji sa Adreno 430 grafikom.

Njegova zadnja kamera je 13 MPx, koja daje veoma dobre fotografije sa kojima bi i zahtevni korisnici bili zadovoljni. Naravno, LED blic i laserski autofokus takođe idu uz kameru kada je poleđina telefona u pitanju. Sa prednje strane se nalazi 5 MPx kamera koja takođe daje inzvaredne selfie fotografije… DualSIM (nanoSIM) je prisutan što pruža dodatnu mobilnost i efikasnost svima koji će ga koristiti. Naravno, uz navedene karakteristike, telefon takođe broji module kao što su WiFi, Bluetooth 4.1, GPS, A-GPS, GLONASS i slično. Ono što treba istaknuti je da OnePlus Two dolazi sa USB Tip C standardom i senzorom koji čita otiske prstiju. Detaljnije o samom telefonu možete pročitati OVDE, a na priloženom “KUPI” baneru ga možete sebi ili vama dragoj osobi priuštiti po ceni od 400 evra.

Oppo R5s

Ako pogledate karakteristike Oppo R5s telefona pomislićete da ima “malčice” napumpanu cenu. Treba obratiti pažnju na nekoliko bitnih karakteristika zbog kojih je cena obog telefona visoka.

Naime, Oppo R5s pre svega ima neverovatno tanak, metalni dizajn koji podrazumeva struk debljine svega 4.85 milimetara! Impresivno zar ne!? Treba spakovati sve neophodne komponente u njega, uključujući kameru.

Sledeće što ovaj telefon čini skupljim je Snapdragon 615 MSM8939 čipset, manje više,  i 32 GB interne memorije. Naravno, 3 GB RAM-a i Adreno 405 grafika su takođe doprineli malo višoj ceni.

Međutim, najveći razlog zbog čega je Oppo R5s skup telefon, ali i fantastičan pre svega, je AMOLED IPS ekran dijagonale 5.2 inča. Ekran je skormno rečeno očaravajuć! Ima čak 423 ppi i FullHD rezoluciju od 1920*1080 piksela.

Mislimo da sve do sada navedeno opravdava visoku cenu telefona. Hajmo malo da govorimo o ostalim karakteristikama Oppo R5s telefona. Recimo kamera je 13 MPx, zadnja naravno, sa Pure Image 2.0 sistemom unapređenja fotografije što ustvari podrazumeva UltraHD interpoliranje fotografije na 50 MPx. Kako zadnja tako i prednja kamera od 5 MPx, ima veoma brz fokus, okidanje i nekoliko korisnih softverskih alatki za uređivanje fotografije.

Ono što ovaj telefon takođe krasi je i odličan sistem hlađenja što korisniku garantuje prijatno korisničko iskustvo i u momentima kada se telefon zagreje. Treba dodati i to da Oppo R5s podržava brzo punjenje (eng. fast charging) što je ogroman plus!

Cena Oppo R5s telefona je 480 evra. Priznaćemo, visoka je, međutim za uloženi novac dobijate pravi premium uređaj visokih performansi i neverovatno tankog, metalnog, unibodi dizajna. Na priloženom “KUPI” baneru možete ostvariti kupovinu ali pročitati detaljnije karakteristike telefona.