Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Pre osam godina na današnji dan Apple je promenio svet! Evo kako.

Pre osam godina na današnji dan Apple je promenio svet! Evo kako.

Da li pamtite šta se desilo pre osam godina na današnji dan? Ne? Mi ćemo vas podsetiti...

Čoveče kako vreme brzo leti!? Pre tačno osam godina na današnji dan Apple je, predstavljanjem prve generacije iPhone uređaja, promenio svet. Dakle, 29. juna 2007 godine Apple je ponosno predstavio tada neverovatno dobar, futuristički i gotovo nestvarni iPhone.

Prvi iPhone nije podržavao čak ni 3G, a App Store prodavnica je bila u fazi razvijanja. Međutim, u to vreme je sve to bilo praktično i nepotrebno... Hajde da se podsetimo šta je sve prvi iPhone imao! 



Počećemo od RAM memorije koja je bila kapaciteta 128 MB, zatim dijagonala ekrana je bila 3.5 inča rezolucije 480*320 piksela, što je negde oko 163 ppi. Prvi iPhone je nudio, tada fascinatnih, 4GB, 8GB ili 16GB interne memorije. Imao je 2 MPx kameru koja je davala poprilično kvalitetne fotke u to vreme. Apple se tada najviše hvalio time kako je njihov iPhone sposoban da učita celu web stranicu iako je protok bio na EDGE-u.

Dakle, za to vreme poprilično moćan uređaj sa moćnim operativnim sistemom. Konkurencija praktično nije imala nikakve šanse. Želimo da čestitamo rođendan Apple-ovom prvom iPhone uređaju!